Με την μεγαλύτερη δωρεάν προσφορά που έχει γίνει μέχρι σήμερα κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η ανανεωμένη ΣΤΡΑΤ
Με την μεγαλύτερη δωρεάν προσφορά που έχει γίνει μέχρι σήμερα κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η ανανεωμένη ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ: Τέσσερις μεγάλες ιστορικές εκδόσεις δωρεάν στο τεύχος της νέας ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Νοεμβρίου!
Συγκεκριμένα στο τεύχος που κυκλοφορεί στην Αθήνα θα προμηθευτείτε εντελώς δωρεάν:
– Την μεγάλη έκδοση-μονογραφία από την σειρά ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ με θέμα «Ιωάννης Μεταξάς – Ο πατέρας της νίκης του ‘40» για τα έργα και τις ημέρες του ηγέτη που προσέφερε στην χώρα την τελευταία μεγάλη στρατιωτική νίκη της ιστορίας της το 1940-1941.
– Δύο βιβλία (κατ’επιλογήν το ένα από τα δύο) από την σειρά «Οι μεγάλες μάχες του Εμφύλιου Πολέμου»: «Από την επίθεση στο Λιτόχωρο και την επιχείρηση Τέρμινους μέχρι την μάχη της Κόνιτσας 1946-1947» ή το δεύτερο με τίτλο «Επιχείρηση Κορωνίς: Η πιο αιματηρή μάχη του εμφυλίου στην βόρεια Πίνδο».
– Και τρίτη δωρεάν προσφορά στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ πυ κυκλοφορεί στην Αθήνα ένα βιβλίο-ιστορική έρευνα για το «Πώς φτάσαμε στο “ΟΧΙ” του 1940 και γιατί νικήσαμε».
Εκτός Αθηνών και στην Κύπρο το πακέτο των δωρεάν εκδόσεων του νέου τεύχους της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, διαμορφώνεται ως εξής:
– Εκδοση-μονογραφία από την σειρά ΠΟΛΕΜΟΣ & ΙΣΤΟΡΙΑ με θέμα «Ιωάννης Μεταξάς – Ο πατέρας της νίκης του ‘40» για τα έργα και τις ημέρες του ηγέτη που προσέφερε στην χώρα την τελευταία μεγάλη στρατιωτική νίκη της ιστορίας της το 1940-1941.
– Μία μονογραφία με «Τα μεγάλα μυστικά του Β’ΠΠ». Μία άλλη προσέγγιση της ιστορίας της μεγαλύτερης πολεμικής σύγκρουσης της ιστορίας.
– Δύο βιβλία που οι αναγνώστες μπορούν να επιλέξουν από την σειρά «Οι μεγάλες μάχες του Εμφύλιου Πολέμου»: «Από την επίθεση στο Λιτόχωρο και την επιχείρηση Τέρμινους μέχρι την μάχη της Κόνιτσας 1946-1947» ή «Επιχείρηση Κορωνίς: Η πιο αιματηρή μάχη του εμφυλίου στην βόρεια Πίνδο»
Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θα διαβάσετε: Μεγάλο αφιέρωμα στη νέα απειλή που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο και στην αντιμετώπισή της Την αντιμετώπιση των εναέριων ρομποτικών οχημάτων μάχης που παράγονται κατά δεκάδες πλέον από τις τουρκικές γραμμές παραγωγής UAVs και απειλούν να αλλάξουν, προς όφελος της τουρκικής πλευράς όλο το πλέγμα των πιθανών στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Αιγαίο και Θράκη.
Ακόμα διαβάστε στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:
Αιωρούμενα Πυρομαχικά: Οι «Ιπτάμενοι φονιάδες» ως “game changer” σε Έβρο και Ανατολικό Αιγαίο
Τα Αιωρούμενα Πυρομαχικά είναι μια ειδική κατηγορία όπλων τα οποία δρουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πάνω από το πεδίο μάχης δημιουργώντας συνθήκες συνεχούς πίεσης στον επιτιθέμενο. Τα όπλα χαρακτηρίζονται ως πολλαπλασιαστής δύναμης καθώς μόνο με την παρουσία τους μπορούν να αναχαιτίσουν μια εχθρική προέλαση, έχοντας ελάχιστο κόστος και μηδενικές ανάγκες συντήρησης. Ταυτόχρονα είναι και δύσκολο να καταρριφθούν. Η παρουσία τους πάνω από τον Έβρο ή τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μπορεί να αποδειχθεί ένα μέσο που μπορεί να αλλάξει κυριολεκτικά τους όρους του παιχνιδιού.
Επιχειρήσεις εντός αστικού ιστού: Το νέο πεδίο δράσης για τα άρματα μάχης
Πολλοί προβληματίζονται για το μέλλον των «βαριών» σχηματισμών των τεθωρακισμένων και του μηχανοκινήτου πεζικού: κάποιοι, υστερόβουλα, για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα σε άλλου είδους εξοπλισμούς και άλλοι γιατί όντως προβληματίζονται αν στο σύγχρονο πεδίο μάχης, και ειδικά σε ένα πιθανό ελληνικό επιχειρησιακό περιβάλλον, μπορούν τα τεθωρακισμένα να έχουν σοβαρή συμβολή ή απλώς σπαταλώνται τα (όλο και μειούμενα) χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για λόγους εντυπωσιασμού.
Red Flag: Η απόλυτη εκπαιδευτική δοκιμασία της αμερικανικής Αεροπορίας
Οι απώλειες προσωπικού για τις αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πεδίο προβληματισμού, αναλύσεων, αλλά και τριβής στο εσωτερικό, αφού μέρος της κοινής γνώμης αμφισβητεί σε κάθε περίοδο πολεμικών επιχειρήσεων την αναγκαιότητα συμμετοχής αμερικανικών δυνάμεων σε αυτές.
Ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις: Ο «βάλτος» που αρνούνται όλοι να δουν
Οι ενδείξεις ότι τα εδώ και δεκαετίες συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση αυξάνονται ανησυχητικά τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς όμως στα πλαίσια μιας αντίληψης που θεωρεί ότι δεν πρέπει να θίγονται τα κακώς κείμενα στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν εξετάζονται συστηματικά οι εγγενείς ή επίκτητες αδυναμίες, οι οποίες επηρεάζουν τη λειτουργία σε βασικούς τομείς ή εγκυμονούν κινδύνους σε επιχειρησιακά θέματα.
Παραπλάνηση του αντιπάλου στο πεδίο της μάχης: Δεν θέλει κόπο – Θέλει τρόπο αλλά δίνει την νίκη!
Από την εποχή του Δούρειου Ίππου, που χρησιμοποιήθηκε από τους Έλληνες πριν από 3.000 χρόνια για την κατάληψη της Τροίας, η παραπλάνηση του εχθρού προσαρμόστηκε μεν στις τεχνολογικές εξελίξεις, όμως δεν αναιρέθηκε η αναγκαιότητά της, ούτε άλλαξε ο βασικός τρόπος εφαρμογής της. Περισσότερα από 2.000 χρόνια έχουν περάσει από τότε που ο Σουν Τζου έγραφε ότι «όλος ο πόλεμος στηρίζεται στην παραπλάνηση», και 400 χρόνια από τότε που ο Νικολό Μακιαβέλι δήλωνε ότι «δύναμη χωρίς εξαπάτηση δεν είναι αρκετή».
Οι δυο παραπάνω θεωρητικοί είχαν αναγάγει την παραπλάνηση σε πανάκεια, σε «κλειδί» για την επίτευξη της νίκης. Είναι επίσης γενικώς αποδεκτό ότι η παραπλάνηση διαδραμάτιζε μεγαλύτερο ρόλο όταν η ισχύς πυρός και η κινητικότητα των δυνάμεων ήταν περιορισμένη, οπότε η χρήση «έξυπνων» ενεργειών προσπαθούσε να αντισταθμίσει τις ελλείψεις στην τεχνολογία ή/και το μειωμένο αριθμό των δυνάμεων.
Μηχανικό μάχης: Το Όπλο του Ελληνικού Στρατού για άμυνα & επίθεση
Η δεκαετής οικονομική καταστροφή της χώρας και η ματαίωση ολόκληρου, σχεδόν, του 15ετούς εξοπλιστικού προγράμματος αναβάθμισης της μαχητικής ικανότητας του ΕΣ (ΔΕΣΕΣ 2005-2020 – Δεκαπενταετές Πρόγραμμα Εξοπλιστικών Στόχων) είχε δραματικά αποτελέσματα και για το Όπλο του Μηχανικού.
Κρίση στον κόλπο: Οι ΗΠΑ διστάζουν να χτυπήσουν το Ιράν
Η κατάσταση στην περιοχή του Κόλπου μετά τις επιθέσεις που σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ενορχήστρωσε και εκτέλεσε το Ιράν εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Αν και οι ΗΠΑ μαζί με τη Σαουδική Αραβία φαίνεται να απομακρύνονται, προς το παρόν από μια στρατιωτική απάντηση οι ισορροπίες εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα «λεπτές» και εύθραυστες. Η Τεχεράνη διατείνεται ότι θέλει την ειρήνευση στην περιοχή, αλλά οι υπόλοιπες χώρες της περιοχής είναι εξαιρετικά δύσπιστες.
Πολεμικό Ναυτικό: Τα τέσσερα πλοία με το όνομα «Αιγαίον»
Τέσσερα ήταν τα σκάφη με το όνομα «Αιγαίο» που έχουν ενταχθεί στο Πολεμικό Ναυτικό, ανά περιόδους. Από αυτά το ένα εξακολουθεί και υπηρετεί σήμερα, καθώς πρόκειται για τη φρεγάτα «Αιγαίον» τύπου “S”. Τα υπόλοιπα είναι λίγο έως πολύ άγνωστα και η υπηρεσία τους στο Ναυτικό ξεκινά από το μακρινό 1906.
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.