Η χριστουγεννιάτικη κάρτα που δεν έστειλαν ποτέ οι Κέννεντι

Η χριστουγεννιάτικη κάρτα που δεν έστειλαν ποτέ οι Κέννεντι

Ήταν η κάρτα που δεν στάλθηκε ποτέ.

Το 1963, ο Πρόεδρος John F. Kennedy και η σύζυγός του, Jacqueline, έκαναν μια παραγγελία για 500 κάρτες από την Hallmark. Οι κάρτες των Χριστουγέννων έφτασαν και το ζευγάρι είχε αρχίσει να τις υπογράφει. Η Χριστουγεννιάτικη κάρτα απεικόνιζε μια ναπολιτάνικη φάτνη του 18ου αιώνα και είχε διακοσμήσει το Ανατολικό Δωμάτιο του Λευκού Οίκου.

Ήταν η πρώτη φορά που μια θρησκευτική εικόνα είχε επιλεγεί για αποστολή από Πρόεδρο.

Στο εσωτερικό της κάρτας υπήρχε μια ανάγλυφη σφραγίδα ενός αμερικανικού αετού που κρατούσε έναν κλαδί ελιάς. Το μήνυμα στο εσωτερικό του έλεγε: “Με τις ευχές μας για ευλογημένα Χριστούγεννα και ευτυχισμένο νέο έτος”.

Το προεδρικό ζευγάρι είχε υπογράψει 30 κάρτες πριν κάνει ένα διάλειμμα για να προγραμματίσει ένα σημαντικό ταξίδι στο Ντάλας. Αυτή ήταν φυσικά η επίσκεψη στο Ντάλας, που κόστισε τη ζωή του John F. Kennedy.

Οι Kennedys είχαν εκείνη τη χρονιά την πρόθεση να περάσουν τα Χριστούγεννα στο Palm Beach της Φλώριδας.

Οι κάρτες δεν στάλθηκαν ποτέ και έγιναν σύμβολα υπενθύμισης της διακοπής μιας προεδρίας και μιας οικογένειας τραυματισμένης. Ορισμένες από τις μη υπογεγραμμένες κάρτες είναι διαθέσιμες μέσω ιστοτόπων που αφορούν τους Kennedy, για περίπου 1.000 δολάρια η καθεμία.

Σύμφωνα με το Reuters, λιγότερες από δύο δωδεκάδες από τις κάρτες Kennedy με διπλή υπογραφή του 1963 ήταν γνωστό ότι υπάρχουν το 2007. Μια από αυτές πωλήθηκε το 2006 σε δημοπρασία για $ 45.000. Ανήκε στην προσωπική γραμματέα του Προέδρου Evelyn Lincoln, για την οποία μερικοί λένε ότι κατέστρεψε τα περισσότερα από τα έγγραφα μετά το θάνατο του Προέδρου.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.