Μαρτυρία ανατροπή από την χήρα Εσκομπάρ: «Ο Πάμπλο με βίασε όταν ήμουν 14»

Μαρτυρία ανατροπή από την χήρα Εσκομπάρ: «Ο Πάμπλο με βίασε όταν ήμουν 14»

Τι γράφει στο βιβλίο της για τα 17 χρόνια γάμου με το βαρόνο της κοκαΐνης.

Το μυστικό μιας ολόκληρης ζωής. Η χήρα του Πάμπλο Εσκομπάρ εξομολογήθηκε μέσα από το βιβλίο της «Mi Vida y Mi Carcel con Pablo Escobar» (Η ζωή μου και η φυλακή μου με τον Πάμπλο Εσκομπάρ) τις δύσκολες στιγμές που πέρασε δίπλα στον βαρόνο της κοκαΐνης, Πάμπλο Εσκομπάρ. Μια μέρα όταν εκείνη ήταν 14 ετών και εκείνος 25 «την αγκάλιασε, τη φίλησε και την έκανε να τρέμει από φόβο». Λίγες εβδομάδες μετά, όταν εκείνη να αισθάνεται λίγο περίεργα, του το είπε. Τότε εκείνος την οδήγησε στο σπίτι μιας ηλικιωμένης γυναίκας, σε μια απόμερη γειτονιά του Μεδεγίν. Χωρίς να έχει άλλη επιλογή τον ακολούθησε.

Εκεί, η γυναίκα έβαλε την Χενάο να ξαπλώσει και τοποθέτησε στη μήτρα της «πλαστικούς σωλήνες»… «Μία ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία ίσα ίσα με χαιρέτησε, μου είπε να ξαπλώσω σε ένα φορείο και άρχισε να μου βάζει κάτι πλαστικούς σωλήνες στην μήτρα μου. Σαν αυτούς που βάζουν στις φλέβες, λέγοντάς μου πως ήταν για προληπτικούς λόγους. Όταν ρώτησα για ποιο λόγο μου απάντησε για να μην μείνω έγκυος, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ακολουθήσω προσεκτικά τις οδηγίες», αναφέρει στον επίλογο του βιβλίου της η χήρα του Εσκομπάρ.

Στο σπίτι εκείνη τη στιγμή ήταν άλλα 8 άτομα. Προσευχόταν να τελειώσει το συντομότερο το μαρτύριο της. Η γυναίκα έμεινε σιωπηλή και δεν αποκάλυψε τον βιασμό της, αφού «στη δεκαετία του ’70 το σεξ πριν τον γάμο ήταν ταμπού και ασυγχώρητο αμάρτημα στα μάτια της εκκλησίας», όπως χαρακτηριστικά γράφει η Χενάο. Παρά τον βιασμό της από τον Εσκομπάρ η Χενάο δηλώνει πως τον συγχωρεί και δεν επιθυμεί να παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα από σεβασμό προς τα άλλα θύματα του συζύγου της.

Η ίδια γράφει πως είναι ευγνώμων για τα δύο παιδιά που γεννήθηκαν από την ένωσή της με τον «βασιλιά της κοκαΐνης» και για χάρη των οποίων συνεχίζει να ζει. Η Χενάο άκουσε για τον Πάμπλο Έσκομπαρ για πρώτη φορά όταν εκείνη ήταν 12 ετών και εκείνος 23. Ο Εσκομπάρ εκδήλωσε το ενδιαφέρον του μέσω φίλων αλλά η σχέση τους άρχισε όταν η Χενάο έγινε 13 ετών. Το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου το 1975 και έμεινε μαζί για 17 χρόνια μέχρι τον θάνατο του Εσκομπάρ στις 2 Δεκεμβρίου του 1993, όταν ο Εσκομπάρ έπεσε νεκρός από τα πυρά της κολομβιανής αστυνομίας.

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.