Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Αθήνα – ΒΙΝΤΕΟ

Το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο στην Αθήνα - ΒΙΝΤΕΟ

Έγινε το 1907, όταν κυκλοφορούσαν μόλις επτά οχήματα.

Στις αρχές του 20ου αιώνα έκαναν την εμφάνισή τους στην Αθήνα τα πρώτα αυτοκίνητα. Λέγεται ότι το πρώτο αυτοκίνητο το έφερε ο βασιλιάς Κωνσταντίνος Α΄ το φθινόπωρο του 1900. Υπάρχει όμως και η άποψη ότι πρώτος κάτοχος αυτοκινήτου στην Ελλάδα ήταν ο μεγαλοαστός Κωνσταντίνος Χρηστομάνος.

Όποιος και να το έφερε πρώτος, το σίγουρο είναι ότι η τιμή ενός αυτοκινήτου ήταν προσιτή μόνο σε γαλαζοαίματους και πλούσιους. Την εμφάνιση των πρώτων αυτοκινήτων ακολούθησε σύντομα και το πρώτο τροχαίο, που έγινε το πρωί της Κυριακής της 4ης Μαρτίου 1907 στη λεωφόρο Συγγρού στο ύψος του κτιρίου της ζυθοποιίας ΦΙΞ.

Εμπλεκόμενοι ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας, παππούς του σημερινού πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και ο υπουργός Νικόλαος Σιμόπουλος. Θύμα του τροχαίου ήταν μια πεζή γυναίκα,η 25χρονη Ευφροσύνη Βαμβακά, μητέρα δύο ανήλικων παιδιών. Η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν χτυπήθηκε διαδοχικά και από τα δύο αυτοκίνητα.

Την επομένη οι εφημερίδες έγραψαν: «Επτά αυτοκίνητα κυκλοφορούν και θρηνούμε θύματα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν γίνονταν εβδομήντα».

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» ποιος κατηγορήθηκε τελικά για το τροχαίο και πως έληξε η υπόθεση

ΠΗΓΗ: mixanitouxronou.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.