Τα οφέλη του να κοιμάστε με τον σκύλο σας

Τα οφέλη του να κοιμάστε με τον σκύλο σας

Δοκιμάστε το και θα δείτε διαφορά.

Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων δεν θέλουν να κοιμούνται με το σκύλο τους στο κρεβάτι. Από την άλλη, υπάρχουν και αυτοί που θέλουν και, από ότι φαίνεται, όσοι το κάνουν απολαμβάνουν ορισμένα οφέλη. Σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής ένωσης προϊόντων για κατοικίδια, σχεδόν το 50% των σκύλων κοιμάται στο κρεβάτι με το αφεντικό τους. Από αυτό το ποσοστό, το μεγαλύτερο μέρος, όπως είναι λογικό, κατέχουν τα μικρόσωμα σκυλιά, για ευνόητους λόγους.

1. Προσφέρουν άνεση
Αν έχετε ξαπλώσει αγκαλιά με το σκύλο σας, σίγουρα θα έχετε νιώσει αυτήν την αίσθηση της άνεσης. Ίσως οφείλεται στο ότι μπορεί να ακούτε την καρδιά του, ή που το ίδιο το σκυλί φαίνεται να απολαμβάνει τη στιγμή, ή ακόμα και η επαφή με το τρίχωμά του. Όπως και να έχει θα αισθανθείτε καλύτερα και θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου σας.

2. Προσφέρουν ηρεμία
Η παρουσία του σκύλου δίπλα σας την ώρα που κοιμάστε είναι ικανή να σας προσφέρει μια απίστευτη ηρεμία. Τα σκυλιά είναι, κατεξοχήν, ζώα που αρέσκονται να βρίσκονται κοντά στην οικογένειά τους, δηλαδή εσάς, και είναι σε θέση να σας μεταδώσουν αυτήν την ήρεμη δύναμη που έχουν όταν είναι δίπλα σας.

3. Προσφέρουν ζεστασιά
Δεν υπάρχουν και πολλά να πούμε πάνω σε αυτό. Το τρίχωμα, η ρυθμική τους αναπνοή και η στενή επαφή μαζί τους, μπορεί να σας ζεστάνει, σωματικά και ψυχικά.

4. Καταπολεμούν την κατάθλιψη
Τα σκυλιά προσφέρουν αγάπη και αφοσίωση χωρίς όρους. Το γεγονός αυτό, δίνει σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη, αυτό που τους λείπει, δηλαδή το αληθινό συναίσθημα. Επίσης, τα άτομα αυτά, συχνά αντιμετωπίζουν διαταραχές στον ύπνο, κάτι στο οποίο η συντροφιά ενός σκύλου μπορεί να δώσει τη λύση.

5. Προσφέρουν ασφάλεια
Τα σκυλιά, ακόμα και τα μικρόσωμα, έχουν από μόνα τους το ένστικτο του φύλακα. Αισθάνονται ότι πρέπει να προστατέψουν την οικογένειά τους και βγάζουν προς τα έξω μια δυναμικότητα. Ποιο μέρος, λοιπόν, μπορεί να είναι καλύτερο για να το κάνει αυτό αν όχι δίπλα σας;

6. Και φυσικά… τα οφέλη για τον ίδιο τον σκύλο!
Δεν θα μπορούσαμε, βεβαίως, να παραλείψουμε την ευτυχία και την ικανοποίηση που νιώθει ο σκύλος όταν βρίσκεται ξαπλωμένος μαζί σας στο κρεβάτι. Ειδικά, αν λείπετε αρκετές ώρες από το σπίτι, αυτό είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να του κάνετε.

Πηγή: enallaktikidrasi

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.