Δηλώνει παραίτηση και αποχωρεί: Ο υπουργός που φεύγει και αυτός που επιστρέφει

megaro-maximou

Ο συγκεκριμένος θεωρεί πως ο - σύντομος - κύκλος του στο υπουργείο έχει κλείσει και πως δεν έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω εκεί. Το φαβορί για τη θέση του.

Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add Instanews.gr on Google

Όσοι βρίσκονται εντός κυβέρνησης λίγο πολύ το γνώριζαν. Ο Ευάγγελος Τουρνάς είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων που δεν τρέφει τόσο μεγάλη αγάπη σε καρέκλες. Θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του και μέχρι εκεί. Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Big Mouth και της στήλης του στο powergame.gr έχει αποκαλύψει την πρόθεσή του στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Σκοπεύει μέσα στις επόμενες ημέρες να δηλώσει επισήμως την παραίτησή του από τη θέση του Υπουργού καθώς θεωρεί πως ο κύκλος του στο συγκεκριμένο υπουργείο – αν και σύντομος – έχει κλείσει. Ο Τουρνάς πιστεύει πως δεν έχει να προσφέρει κάτι περισσότερο. Η σύντομη θητεία που στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι η αλήθεια πως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πετυχημένη. Είδαμε τι θλιβερά συνέβησαν το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές και τους νεκρούς που πήραν μαζί τους.

Τουρνάς φεύγει, Κεφαλογιάννης έρχεται

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από πλευράς του πάντως δεν έχει να πει κάτι κακό για τον Τουρνά. Αντιθέτως, μόνο καλά λόγια καθώς του το δίνει πως ήταν σε όλες τις στιγμές παρών στο πεδίο των πυρκαγιών και από πλευράς του έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε στον συντονισμό και καίριες αποφάσεις. Όπως και να χει πάντως, αποδέχεται την παραίτησή του και προχωρά. Το ίδιο ρεπορτάζ ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τον διάδοχο του Τουρνά. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Κρητικό, Γιάννη Κεφαλογιάννη. Το πρόσωπο που βρισκόταν σε αυτή τη θέση πριν αναλάβει ο Τουρνάς.

Ο Κεφαλογιάννης γνωρίζει καλά αυτή τη θέση. Την υπηρέτησε από τις 14 Μαρτίου του 2025 μέχρι τον περασμένο Απρίλιο. Θέλει να μπει ξανά στη μάχη και να πάρει στα χέρια του ένα από τα σημαντικά υπουργεία. Ο Μητσοτάκης τον εμπιστεύεται γι’ αυτό και τον επαναφέρει στη θέση. Όσο για τον Τουρνά παραμένει άγνωστο το μέλλον του. Αν θα μετακινηθεί σε άλλο υπουργείο ή θα κάνει ένα βήμα πίσω.

 

Τελευταίες Ειδήσεις