Ιστορική στιγμή! Η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στο κύπελλο πρωταθλητριών

Ιστορική στιγμή! Η πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας στο κύπελλο πρωταθλητριών

Η ομάδα που έδειξε τον δρόμο.

Μια μέρα σαν σήμερα, το 1964, ο Παναθηναϊκός γινόταν η πρώτη ελληνική ομάδα που σημείωνε νίκη στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης. Οι «πράσινοι», σχεδόν ένα χρόνο μετά την παρθενική τους εμφάνιση στον θεσμό κι ενώ είχαν πάρει αήττητοι το πρωτάθλημα της προηγούμενης χρονιάς, επικράτησαν 3-2 της Γκλεντόραν από την Βόρεια Ιρλανδία στο «Απ. Νικολαίδης» παρουσία 23.910 θεατών.

Υπό την καθοδήγηση του Στέφαν Μπόμπεκ, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ μόλις στο 18ο λεπτό με τον Τάκη Λουκανίδη. Οι Γκλεντόραν ισοφάρισε στο 40` με τον Τέρνερ, όμως τριάντα λεπτά αργότερα, ο Λουκανίδης και πάλι, έκανε το 2-1. Οι Βορειοιρλανδοί ισοφάρισαν στο 75` με γκολ του Πάβις, όμως οι «πράσινοι» με το γκολ του Παπουτσάκη στο 77`, που έμελλε να είναι και ιστορικό, πήραν τη νίκη και την πρόκριση.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τους Οικονομόπουλο, Σούρπη, Ανδρέου, Παπουλίδη, Δομάζο, Καμάρα, Παπαεμμανουήλ, Κομιανίδη, Παναγιωτίδη, Παπουτσάκη και Λουκανίδη.

Για την ιστορία να πούμε ότι η ευρωπαϊκή πορεία του Παναθηναϊκού εκείνη τη χρονιά σταμάτησε στις αναμετρήσεις απέναντι στην Κολονία (2-1 στην Γερμανία, 1-1 στην Αθήνα). Από εκείνο το ματς της 30ης Σεπτεμβρίου 1964, οι «πράσινοι» έχουν καταφέρει να σημειώσουν ακόμη 100 ευρωπαϊκές νίκες, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που τους οδήγησαν στο Γουέμπλεϊ την περίοδο 1970/71 και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.