(I can’t get no) Satisfaction: Ο ύμνος των Rolling Stones που σημάδεψε μια γενιά – ΒΙΝΤΕΟ

(I can't get no) Satisfaction: Ο ύμνος των Rolling Stones που σημάδεψε μια γενιά - ΒΙΝΤΕΟ

Πως γεννήθηκε ο ύμνος που χαρακτήρισε μια ολόκληρη γενιά και ακούγεται μέχρι σήμερα.

Σαν σήμερα, στις 6 Ιουνίου του 1965 οι Rolling Stones κυκλοφόρησαν το τραγούδι που έμελλε να γίνει ο ύμνος μιας γενιάς σημαδεύοντας όχι μόνο αυτή, αλλά και τις επόμενες.

Η ιδέα ήρθε στο μυαλό του Κιθ Ρίτσαρντς ένα ανοιξιάτικο βράδυ του 1965, μόλις είχε πέσει για ύπνο. Σηκώθηκε, πήρε το κασετόφωνό του, ψιθύρισε μια μελωδία και σε ένα κομμάτι χαρτί έγραψε τους στίχους «I can’t get no satisfaction».

Η ιδέα του Ρίτσαρντς ολοκληρώθηκε μερικές μέρες αργότερα, στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου της Φλόριντα, μαζί με τους υπόλοιπους Stones. Ο Μικ Τζάγκερ έγραψε τολμηρούς για την εποχή στίχους με σεξουαλικά υπονοούμενα και αντικαταναλωτικά μηνύματα.

Το τραγούδι τελικά ηχογραφήθηκε στις 10 Μαΐου και στις 6 Ιουνίου έγινε η επίσημη κυκλοφορία του στις ΗΠΑ, στο πλαίσιο του άλμπουμ «Out of our Ηeads».

Η επιτυχία του τραγουδιού ήρθε αμέσως, η νεολαία της εποχής βρήκε το νέο ύμνο της και το λάτρεψε, όμως η συντηρητική τάξη το θεώρησε ανήθικο, με αποτέλεσμα να απαγορευθεί σε αρκετές χώρες. Μάλιστα, οι Stones αναγκάστηκαν σε πολλές ζωντανές εμφανίσεις τους να αλλάξουν τους στίχους.

Το Satisfaction πλέον θεωρείται ως ένα από τα τραγούδια που σημάδεψαν το ροκ κίνημα και τη νεολαία των 60’s. Κατέχει τη δεύτερη θέση στη λίστα με τα 500 τραγούδια όλων των εποχών και ακόμα και στις μέρες ακούγεται το ίδιο «φρέσκο» όπως όταν πρωτοκυκλοφόρησε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.