
Όταν η πολιτική αντιπαράθεση περνά μέσα από την υγεία ενός ανθρώπου, τότε το πρόβλημα δεν είναι πια ο Βορίδης
Σε μια εποχή που τα fake news μεταδίδονται ταχύτερα από την ίδια την πραγματικότητα, η ιστορία γύρω από το πρόβλημα υγείας του πρώην υπουργού Μάκη Βορίδη είναι χαρακτηριστική του πώς η παραπληροφόρηση μπορεί να δημιουργήσει στρεβλές εντυπώσεις.
Ήταν στις 2 Ιουνίου, ο Μάκης Βορίδης εισήχθη στο Ναυτικό Νοσοκομείο λόγω καρδιακού προβλήματος. Εκεί, ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός κ. Παπαϊωάννου του τοποθέτησε επιτυχώς ένα στεντ. Την επόμενη κιόλας ημέρα, ο πρώην υπουργός έλαβε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, χωρίς επιπλοκές.
Εκείνες τις ημέρες, όμως, ο γιος του συμμετείχε στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Ο ίδιος ο Βορίδης, θέλοντας να αποφύγει οποιαδήποτε συναισθηματική επιβάρυνση στο παιδί του, ζήτησε να μη δημοσιοποιηθεί το ζήτημα της υγείας του. Το αίτημά του έγινε σεβαστό από όσους γνώριζαν και δικαίως, σύμφωνα με το mononews.gr.
Ωστόσο, λίγες εβδομάδες αργότερα, το αφήγημα άρχισε να αλλάζει. Στις 25 Ιουνίου έφτασε στη Βουλή η δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αναφορές που εμπλέκουν τον Βορίδη. Μόλις μια μέρα μετά, εμφανίστηκαν τα πρώτα ειρωνικά σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που συνέδεαν -ανυπόστατα- την ασθένεια με τις αποκαλύψεις για την υπόθεση. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να υπονοήσουν ότι η περιπέτεια υγείας του πρώην υπουργού ήταν «διπλωματική», αφήνοντας να εννοηθεί ότι στόχος ήταν η αποφυγή του πολιτικού κόστους.
Μόνο που τα γεγονότα δεν ευθυγραμμίζονται με τις θεωρίες αυτές. Το περιστατικό στο νοσοκομείο συνέβη τρεις εβδομάδες πριν τις εξελίξεις γύρω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.