Δημοσκόπηση: Μεγάλη ανατροπή με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ… (Pic)

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Λίγους μήνες πριν προσφύγουμε στις κάλπες.

Είναι η… περίοδός τους. Έχουν την τιμητική τους, καθώς μετράμε και επισήμως αντίστροφα για να προσφύγουμε στις κάλπες, μιας και η τετραετία συμπληρώνεται το καλοκαίρι του 2023. Επομένως, είναι απολύτως λογικό: οι δημοσκοπήσεις δίνουν και παίρνουν, καθώς είναι πια κοινό μυστικό πως την προσεχή άνοιξη θα έχουμε εκλογές.

Στην τελευταία εξ αυτών, εκείνη της MRB για λογαριασμό του site newsbomb.gr, η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 6.8 μονάδες (29,5% έναντι 22,7%). Με την αναγωγή σε έγκυρα ψηφοδέλτια η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 7,2%, με τη Νέα Δημοκρατία να καταγράφει ποσοστό 31,3% και τον ΣΥΡΙΖΑ 24,1%.

Η διαφορά κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η πρώτη ανάγνωση, όμως δεν είναι απαραίτητα το στοιχείο στο οποίο αξίζει να σταθεί κανείς. Κι αυτό γιατί είναι το επόμενο εύρημα που παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον και δείχνει μία διαφορετικού είδους τάση στο εκλογικό κοινό.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως για πρώτη φορά το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει υψηλότερο ποσοστό από το αντίστοιχο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Πιο συγκεκριμένα η πιθανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 24,6%, την στιγμή που μια προοδευτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚσυγκεντρώνει ποσοστό 25,3%.

Δημοσκόπηση: Μεγάλη ανατροπή με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ... (Pic)

Είναι σαφές πως το σκάνδαλο υποκλοπών με «πρωταγωνίστρια» την Νέα Δημοκρατία και τον Νίκο Ανδρουλάκη στο επίκεντρο αποτρέπει τον κόσμο από μία συνεργασία ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την στιγμή που κερδίζει έδαφος αυτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το 3ο, τη τάξει, κόμμα.

Αρκετά ενδιαφέρον, ιδίως από την στιγμή που το ενδεχόμενο να μην σχηματίσει κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις επόμενες εθνικές εκλογές δεν είναι καθόλου απίθανο…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.