
Πένθος στην Πάρο με τον θάνατο 4χρονου παιδιού. Πνίγηκε στην πισίνα beach bar του νησιού. Το έβγαλε χωρίς τις αισθήσεις του ο μπάρμαν.
Σε σοκ είναι η τοπική κοινωνία της Πάρου μετά την τραγωδία που σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου (08/08) όταν 4χρονο παιδάκι πνίγηκε σε πισίνα beach bar του νησιού. Οι γονείς οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και μετά την απαγγελία κατηγοριών, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σήμερα αναμένεται να μεταφερθεί στην εισαγγελία ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης. Και οι τρεις κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Πήγε να το σώσει ο μπάρμαν
Σύμφωνα με όσα έχουν γνωστά, οι γονείς του 4χρονου βρίσκονταν σε άλλο σημείο την ώρα του περιστατικού. Το παιδί εντόπισαν δύο κοπέλες και άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια. Το παιδί ανέσυρε από την πισίνα εργαζόμενος της επιχείρησης, ο οποίος εργάζεται ως μπάρμαν, αλλά το παιδί δεν είχε σφυγμό. Αμέσως επιχειρήθηκε η ανάνηψή του, αρχικά στο σημείο και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας, όπου μεταφέρθηκε. Παρά τις προσπάθειες των διασωστών και των γιατρών, το παιδί δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει στη ζωή. Να σημειωθεί πως δηλωμένος ως ναυαγοσώστης στο κατάστημα είναι ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Ερευνώνται τα μέτρα ασφαλείας
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι Αρχές εξετάζουν, μεταξύ άλλων, εάν τηρούνταν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας στην επιχείρηση, ποιος είχε την επίβλεψη του 4χρονου και εάν προκύπτουν ευθύνες για άλλα πρόσωπα. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκεται και τυχόν οπτικοακουστικό υλικό που μπορεί να υπήρχε από το σημείο.
Εάν μάλιστα αποδειχθεί και εκεί ότι δεν υπήρχε ναυαγοσώστης (σ.σ. με το νομικό πλαίσιο να είναι ξεκάθαρο και να απαιτεί τη μόνιμη παρουσία του πέριξ της πισίνας) τότε δεν αποκλείεται να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο σε βάρος του. Επίσης, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, θα γίνει και έλεγχος για το εάν πισίνα είχε την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας. Σε τραγική κατάσταση οι γονείς του παιδιού, θα περιμένουν και το αποτέλεσμα της νεκροψίας – νεκροτομής προκειμένου να παραλάβουν το άψυχο κορμάκι του.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Η κατρακύλα δημιουργεί δεύτερες σκέψεις: Η Καρυστιανού και το άδοξο φινάλε
- Δεν τον αγγίζει καμία φθορά: Ο μόνος κεδρισμένος υπουργός της ΝΔ
- Κίνηση ματ του Τσίπρα για να βγει νικητής στη ΔΕΘ