«Πού το σκέφτηκαν;»: Αυτό είναι το σκίτσο με το μνημείο που έκανε έξαλλο το επιτελείο του Χάρη Δούκα (Pic)

doukas-androulakis-pasok
Και πυροδότησε την κόντρα ανάμεσα στους υποψηφίους των εκλογών

Ένα σκίτσο στάθηκε η αφορμή για να ανοίξει ο… ασκός του Αιόλου στο ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν τις εκλογές για τον νέο πρόεδρο.

Συγκεκριμένα, το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη στην «Καθημερινή» βρίσκεται πίσω από την κόντρα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Χάρη Δούκα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων καταγγέλλει επιθέσεις σε βάρος του από στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη, οι οποίες, όπως αναφέρει, έχουν μετατραπεί σε «ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα», με αναπαραγωγή «της λάσπης που τροφοδοτεί το Μαξίμου» προς το πρόσωπό του.

«Το ποτήρι ξεχείλισε. Εδώ και πάρα πολύ καιρό στενοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη μου επιτίθενται με τη ρητορική της δεξιάς και της ακροδεξιάς. Καταλαβαίνω ότι ενόχλησα, ειδικά μετά το debate, γιατί απάντησα σε όλες τις επιθέσεις που δέχθηκα και κατέθεσα συγκεκριμένες προγραμματικές προτάσεις. Η επίθεσή τους έκτοτε μετατράπηκε σε μία ακραία εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα. Έφτασαν στο σημείο να αναπαράγουν αυτούσια τη λάσπη που τροφοδοτεί το Μαξίμου σε βάρος μου», αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Δούκας.

Καλεί, μάλιστα, τον Νίκο Ανδρουλάκη να πάρει θέση, δηλώνοντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα είναι συνυπεύθυνος: «Το δηλητήριο πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, γιατί υπονομεύει την αναγκαία ενότητα του ΠΑΣΟΚ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης οφείλει να πάρει θέση, αλλιώς θα είναι συνυπεύθυνος».

 

Όπως φαίνεται, ο Χάρης Δούκας ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι πολλοί συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό το σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη, το οποίο εμφανίζει τον δήμαρχο της Αθήνας να έχει καταθέσει ένα στεφάνι έξω από την ΕΡΤ και να αποχωρεί χαμογελαστός.

Το σκίτσο ερμηνεύτηκε από την πλευρά Δούκα ότι τον παρουσιάζει ως… νεκρό, όπως φαίνεται και από την ανάρτηση του υποστηρικτή του, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

«Το 2021 ένας “σκιτσογράφος” “έκοψε” το κεφάλι του κ Ανδρουλακη λίγο πριν τις εσωκομματικες. Το 2024 ένας άλλος “σκιτσογράφος” περιέγραψε το “νεκρό” Δούκα! Δυστυχώς αρκετοί στενοί πολιτικοι φίλοι του κ Ανδρουλακη σήμερα δήλωναν ενθουσιασμένοι με το σκίτσο! Θα χάσουν όπως έχασαν το 2021. Ο προοδευτικός κόσμος θα τους στείλει το μήνυμα στην κάλπη. Ενώνουμε δυνάμεις με τον Χάρη Δούκα για νικήσουμε την συντηρητική παράταξη και την Ακροδεξιά», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Πάντως, ο σκιτσογράφος, σε ανάρτησή του στο Facebook, εξήγησε τι ακριβώς απεικονίζεται και μάλιστα απόρησε που κάποιοι συνεργάτες του κ. Δούκα τον «είδαν» νεκρό, αφού αυτός τον έχει φτιάξει ολοζώνταντο!

«Ποτέ δεν εξηγώ τα σκίτσα μου, είναι άχαρο. Αναγκάζομαι να κάνω μια εξαίρεση γιατί το σημερινό σχεδόν δημιούργησε πολιτικό θέμα. Κάθε αναγνώστης χωρίς παρωπίδες στο σκίτσο βλέπει τον κ. Δούκα να φεύγει από την ΕΡΤ ευχαριστημενος, αφού πρώτα έχει καταθέσει στεφάνι στο υποτιθέμενο μνημείο των νεκρών της ΕΡΤ. Κάποιοι συνεργάτες του διακινούν την μακάβρια εκδοχή ότι τον παριστάνω νεκρό (πού το σκεφτηκαν, αφού τον βλέπουν να περπατά καμαρωτός). Σε κάθε περίπτωση και για να το πούμε ωμά, ολοζώντανο τον έχω κάνει, αλλά και ψιλοσυριζαίο» έγραψε ο Αντρέας Πετρουλάκης.

Το σκίτσο που ενόχλησε τον Χάρη Δούκα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version