Έδωσε το χρίσμα ο Αλέξης Τσίπρας…

alexis-tsipras
Έδωσε και... σφιχτή αγκαλιά

Στην «Τεχνόπολη» του δήμου Αθηναίων προκειμένου να παραλάβει το βραβείο του Παρατηρητηρίου Διεθνών Οργανισμών και Παγκοσμιοποίησης «Νίκος Νικηφορίδης» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, βρέθηκε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ μαίνεται ο «εμφύλιος».

Τον πρώην πρωθυπουργό υποδέχθηκαν πάνω από 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στελέχη από το στρατόπεδο Κασσελάκη όπως ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Κυριακή Μάλαμα, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας είπε πως «δεν πρέπει να λησμονούμε από πού ερχόμαστε γιατί έτσι θα χάσουμε τελείως την πυξίδα για το πού θα πάμε».

Μίλησε επίσης για τους αγώνες που γίνονται όταν κλείνουν οι κάμερες, μία αιχμή για την επικοινωνιακή αντιπαράθεση που είναι σε εξέλιξη στο κόμμα και ζητά από τα στελέχη να επιδείξουν σοβαρότητα και επιμένει στην ουσία και όχι στην εικόνα.

Ο κ. Τσίπρας έκανε εκτεταμένη αναφορά στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα, φωτογραφίζοντας εμμέσως πλην σαφώς πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στις εξελίξεις και στον δικό του χώρο.

«Είναι σημαντικό, ειδικά στις μέρες μας, να μη λησμονούμε από που ερχόμαστε, γιατί αλλιώς θα χάσουμε τελείως τη πυξίδα για το που θα πάμε», είπε με νόημα.

«Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι πάνω και πέρα από τον εαυτό τους. Που αγωνίζονται για αυτό που πιστεύουν και αφότου κλείσουν οι κάμερες και τα κινητά. Υπάρχουν άνθρωποι που στέκονται απέναντι στον κυνισμό των χαμηλών προσδοκιών. Της καθημερινότητας χωρίς όραμα, χωρίς μέλλον, χωρίς απαιτήσεις και διεκδικήσεις», τόνισε.

Στάθηκε ακόμα στους νέους ανθρώπους και σε εκείνους που θα προσπαθήσουν να τους εκμεταλλευτούν: «Όπως αρνούνται να εμπιστευθούν κάθε κήρυκα που θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί ανέξοδα και βροντερά την οργή τους, βυθίζοντας το δημόσιο διάλογο βαθύτερα στην τοξικότητα και το βούρκο. Αναζητούν όραμα, αλλά και ρεαλισμό, σοβαρότητα, επιμονή, ειλικρίνεια, αποτελεσματικότητα. Ουσία και όχι εικόνα. Και δεν τους αρκεί η ιδεολογία που δηλώνει κάθε πολιτική δύναμη για να την εμπιστευτούν».

Έδωσε το χρίσμα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μια μεγάλη αγκαλιά στον Σωκράτη Φάμελλο, ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του, σύμφωνα με το newsit.gr.

Ύστερα από αυτήν την κίνηση στην εκδήλωση της Τεχνόπολης προς τον πρώην αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς καθαιρέθηκε από το Στέφανο Κασσελάκη, και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε παραπάνω από σαφές πως, σύμφωνα με τη δική του οπτική, προκειμένου να διατηρηθεί η ενότητα του κόμματος, αλλά και η ιδεολογική του συνοχή, στηρίζει αναφανδόν το Σωκράτη Φάμελλο για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των εσωκομματικών εκλογών, δίνοντάς του έτσι το άτυπο χρίσμα και τη στήριξή του μπροστά στο δύσκολο αγώνα που θα ακολουθήσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version