Τα ντοκουμέντα που πάγωσαν τη Γαλλία: Στη δημοσιότητα βίντεο και φωτό από την άρρωστη δράση του Πελικό

Τα ντοκουμέντα που πάγωσαν τη Γαλλία: Στη δημοσιότητα βίντεο και φωτό από την άρρωστη δράση του Πελικό

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από μία δίκη που έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Άφωνη και σοκαρισμένη παρακολουθεί η γαλλική, αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη, τις αποτροπιαστικές λεπτομέρειες από την δράση του ανθρωπόμορφου τέρατος που λέγεται Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος νάρκωνε και βίαζε την σύζυγο του, καλώντας να την κακοποιούν σεξουαλικά δεκάδες άγνωστοι άλλοι άνδρες.

Έτσι τον ξεσκέπασαν

Ο Πελικό συνέχιζε επί χρόνια την αποτρόπαια δράση του, μέχρι που έκανε το μοιραίο λάθος. Η διαστροφική του κίνηση να φωτογραφίσει μία ανυποψίαστη γυναίκα κάτω από την φούστα της, έφερε την καταγγελία στην αστυνομία, η έρευνα της οποίας έφερε στην επιφάνεια τις λεπτομέρειες αυτής της απίστευτης υπόθεσης.

Να σημειωθεί ότι το 2010 μία άλλη γυναίκα είχε καταγγείλει για ανάλογο λόγο τον Πελικό, όμως εκείνος αφέθηκε ελεύθερος, πληρώνοντας πρόστιμο μόλις 100 ευρώ.

«Μετά το περιστατικό δεν φορούσα φούστα για δύο χρόνια όταν πήγαινα να ψωνίσω. Τα ρούχα που φορούσα εκείνη την ημέρα τα πέταξα», δήλωσε σε συνέντευξη της στο BFMTV η γυναίκα που βοήθησε να ξεσκεπαστεί αυτή η σοκαριστική ιστορία.

Η αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι του Πελικό ψάχνοντας τις επίμαχες φωτογραφίες, όμως τα ευρήματα που βρήκε στο κινητό του τηλέφωνο, αλλά και σε άλλες συσκευές πάγωσαν όλο τον πλανήτη.

«Ευτυχώς που αποφάσισα να κάνω την καταγγελία. Στην αρχή θεώρησα ότι απλά είναι ένας ηλικιωμένος που το έπαιζε θύμα. Σου έδινε αυτή την εντύπωση. Όταν διάβασα το πρώτο άρθρο για το ποιος είναι, το πέταξα από τα χέρια μου», πρόσθεσε η γυναίκα που ξεσκέπασε την δράση του Ντομινίκ Πελικό.


«Ήμουν λίγο ελαφρόμυαλός»

Η γαλλική κοινή γνώμη παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο της περιφέρειας Βοκλιούζ, όπου διεξάγεται η δίκη του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος κατηγορείται για τον μαζικό βιασμό της 71χρονης σήμερα συζύγου του.

Στο σκαμνί του κατηγορουμένου βρέθηκε ο Ζακ Σ. ένας 72χρονος πρώην πυροσβέστης, φορτηγατζής και ιδιοκτήτης πιτσαρίας, ο οποίος φέρεται να είναι ένας από τους 51 άνδρες που βίασαν την Ζιζέλ Πελικό, ενώ εκείνη ήταν αναίσθητη από φάρμακα που της έδινε ο σύζυγός της για να την ναρκώσει.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες ο Πελικό και ο Ζακ Σ. γνωρίστηκαν διαδικτυακά από σάιτ για ελεύθερες συνευρέσεις και πολύ σύντομα βρέθηκαν στο σπίτι του πρώτου στην πόλη Μαζάν για να ικανοποιήσουν τις άρρωστες ορέξεις του: «Νόμιζα ότι ήταν ένα απελευθερωμένο ζευγάρι και ότι η γυναίκα κοιμόταν γιατί ίσως ντρεπόταν.

Όταν με έβαλε μέσα στο υπνοδωμάτιο, τότε κατάλαβα ότι τα πράγματα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Ήμουν λίγο ελαφρόμυαλος, δεν έκανα ερωτήσεις.

Δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι ένας άνθρωπος μπορούσε να κάνει αυτό το πράγμα στη μητέρα των παιδιών του. Ήμουν αφελής και πίστευα ότι κάποια στιγμή η κυρία Πελικό θα ξυπνούσε», τόνισε ο κατηγορούμενος και κατέληξε: «Κάποια στιγμή συνειδητοποίησα ότι ίσως την κακοποιούσα, αλλά άργησα να το καταλάβω πραγματικά».


«Πάνινη κούκλα»

Ο Ντομινίκ Πελικό φρόντιζε να βιντεοσκοπεί όλες τις συνευρέσεις, τις οποίες κρατούσε αρχειοθετημένες σε ειδικούς φακέλους. Όταν το δικαστήριο άρχισε να προβάλλει τα αποτρόπαια βίντεο που δείχνουν τις αρρωστημένες πράξεις, τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και η Ζιζέλ Πελικό «πάγωσαν», με την εικόνα δύο ανθρώπων να κακοποιούν μία ναρκωμένη γυναίκα, που έμοιαζε με «πάνινη κούκλα», όπως χαρακτήρισε τον εαυτό της το ίδιο το θύμα.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, σε μία υπόθεση που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και μονοπωλεί το ενδιαφέρον στα γαλλικά Μέσα ενημέρωσης…


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.