Μέρες 2022: Τα δύο πρώτα συμπτώματα που δίνει το στέλεχος του κορωνοϊού που σαρώνει την Ελλάδα

koronoios-sumptomata

Η νέα μετάλλαξη διασπείρεται σαν... πυρκαγιά

Ο κορωνοϊός είναι ακόμη εδώ: παρά τη λήξη της οξείας φάσης από τον ΠΟΥ, φαίνεται πως η κατάσταση τείνει να γίνει επικίνδυνη στην Ελλάδα εξαιτίας της καλοκαιρινής έξαρσης.

«Είμαστε εντελώς αδικαιολόγητοι, υπάρχουν τραγικές συνέπειες, δεν τις περιμέναμε… Και τον ιό τον ξέραμε και όπλα διαθέτουμε. Μετά τη λήξη της οξείας φάσης τον Μάιο του 2023 είχαμε ένα ήπιο καλοκαίρι αλλά φέτος είναι χειρότερο», είπε ο Νίκος Καπραβέλος διευθυντής της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Παπανικολάου.

«Φοβάμαι ότι μπορεί να ζήσουμε εκ νέου οξείες καταστάσεις. Νοσηλεύονται περί τους 900 ασθενείς και 38 θανάτους την προηγούμενη εβδομάδα» είπε στην ΕΡΤ ο κ. Καπραβέλος και επεσήμανε πως εξαιτίας του γεγονότος ότι οι ηλικιωμένοι δεν εμβολιάζονται, χάνεται η ανοσία.


Κορωνοϊός: Τα δύο πρώτα συμπτώματα

Εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου οι νοσηλείες έχουν τετραπλασιαστεί ενώ τα κρούσματα σημειώνουν «έκρηξη». Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο κορωνοϊός… σαρώνει χωρίς να κάνει διακρίσεις αλλά τον μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν τα άτομα άνω των 60 ετών.

Η μετάλλαξη που κυριαρχεί είναι η Flirt η οποία δεν προκαλεί τον αριθμό λοιμώξεων που παρατηρούνταν στην αρχή της πανδημίας, αλλά είναι ιδιαίτερα μεταδοτική.

Όσο για τα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται, αρχικά ο ασθενής έχει καταβολή και πονόλαιμο. Στη συνέχεια ακολουθεί η ρινική συμφόρηση και σε κάποιες περιπτώσεις ο πυρετός και ο εμετός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.