Η θετικότητα θυμίζει νούμερα καλοκαιριού 2022: Ποια νησιά είναι στο κόκκινο λόγω κορωνοϊού

koronoios

Σε έξαρση ο κορωνοϊός

Οι πολίτες αναχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και μαζί τους… φεύγει και ο κορωνοϊός που είναι σε έξαρση. Οι υγειονομικές αρχές είναι σε εγρήγορση αφού μετατοπίζεται το ιικό φορτίο στα νησιά και την περιφέρεια.

Η κατάσταση επιβαρύνεται και από ξένους τουρίστες που έρχονται από το εξωτερικό που κάνουν διακοπές στα νησιά. Ενδεικτική της έξαρσης είναι η αύξηση των νοσηλειών που ήταν πάνω από 600, τη στιγμή που το 2023 το αντίστοιχο διάστημα ήταν 226. Οι αριθμοί των νοσηλειών αλλά και των κρουσμάτων είναι αντίστοιχοι του 2022…

Η ζήτηση για rapid test και self test αλλά και για μάσκες έχει αυξηθεί λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού εν μέσω καλοκαιριού.

Η Γαρυφαλλιά Πουλάκου, καθηγήτρια και υπεύθυνη του κέντρου λοιμώξεων στο Σωτηρία, είπε στον ALPHA πως  «έχουμε μια μεγάλη αύξηση επειδή έχει επικρατήσει η πολύ μεταδοτική μετάλλαξη σε συνδυασμό με την έλλειψη εμβολιασμού».

Κορωνοϊός: Τα νησιά στο «κόκκινο»

Οι δημοφιλέστεροι τουριστικοί προορισμοί είναι στο «κόκκινο» λόγω του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, αύξηση παρατηρείται σύμφωνα με πληροφορίες, στα εξής νησιά:

  1. Πάρος
  2. Κρήτη
  3. Ρόδος
  4. Μύκονος
  5. Σαντορίνη

Τα συμπτώματα της μετάλλαξης

Σύμφωνα με την κ. Πουλάκου η Flirt δεν προκαλεί βαριά νόσηση και εκδηλώνεται με τα εξής συμπτώματα:

  • Πονόλαιμος
  • Ρινική συμφόρηση
  • Καταβολή
  • Πυρετός
  • Αρθραλγίες και μυαλγίες

Σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει και τάση για έμετο και στομαχόπονο.

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.