Η χαρά του δημοσίου: Αυτά είναι τα 3 πρώτα επαγγέλματα που επέλεξαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων

Η χαρά του δημοσίου: Αυτά είναι τα 3 πρώτα επαγγέλματα που επέλεξαν οι υποψήφιοι των πανελληνίων

Ποιες σχολές βρέθηκαν στην κορυφή των επιλογών.

Ενδεικτικά ήταν τα αποτελέσματα των Πανελληνίων εξετάσεων 2022, για το πώς βλέπουν οι νέοι το μέλλον τους και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις επιλογές τους σε σχολές που εξασφαλίζουν μονιμότητα στην εργασία. Παρότι εκτός των ΑΕΙ έμειναν πάνω από 22.000 άτομα, ενώ χιλιάδες είναι και οι κενές θέσεις στα ΑΕΙ, οι σχολές που οδηγούν στο δημόσιο σάρωσαν.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή ανήλθε σε 73.405, εκ των οποίων 61.143 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 12.262 υποψήφιοι με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ.

Όπως κάθε χρόνο σχολές υψηλής ζήτησης όπως οι Νομικές και οι Ιατρικές είχαν την τιμητική τους όμως φέτος οι υποψήφιοι επέλεξαν σε πολύ υψηλό βαθμό προτίμησης σχολές που οδηγούν στον διορισμό τους στο δημόσιο.

Οι σχολές που σχετίζονται με τον δημόσιο τομέα βρέθηκαν πρώτες και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα επαγγέλματα, με τους κλάδους της ναυτιλίας, της εστίασης και του τουρισμού να ξεχωρίζουν. 

Η ζήτηση για σχολές Παιδαγωγικές, Φιλολογίας, Χημείας, μαθηματικών, Ψυχολογίας, Αγωγής και φροντίδας στην πρώιμη παιδική ηλικία, ξένες φιλολογίες, Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική ηλικία, Παιδαγωγικά δημοτικής εκπαίδευσης, φυσικής και Φυσικής Αγωγής κ.ά. ήτα πολύ μεγάλη και σχετίζεται με τη μονιμοποίηση στον δημόσιο τομέα της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.