Εκθετική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού: Η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός που διέσπειρε τον ιό ενώ ήταν θετική

koronoios-nosokomeio

Η απάντηση της ηθοποιού για τη διασπορά του κορωνοϊού

Σε έξαρση είναι ο κορωνοϊός σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι, εξαιτίας της κινητικότητας λόγω των θερινών διακοπών. Η παραλλαγή Flirt κυριαρχεί στην κοινότητα, με τα συμπτώματά της να είναι ελαφριά.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στα νησιά λόγω της τουριστικής κίνησης και μεταφέρονται στην ηπειρωτική χώρα με την επιστροφή των εκδρομέων.

Η Flirt, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι άκρως μεταδοτική αλλά δεν έχει συμπτώματα βαριά ούτε προκαλεί βαριές λοιμώξεις και κατά συνέπεια διασωληνώσεις.

Στην τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 15 έως 21 Ιουλίου, κατέγραψαν μεγάλη αύξηση οι νοσηλείες που έφτασαν τις 788. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 551 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 306.

Επίσης αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν έξι. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν οκτώ και ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν επτά. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 17.

Ο αριθμός των θανάτων την τελευταία εβδομάδα ήταν 35. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 23 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 17.

Ηθοποιός διασπείρει κορωνοϊό – Τι απαντά η Βάνα Μπάρμπα

Την ίδια στιγμή και ενώ η επιδημιολογική εικόνα στην χώρα επιβαρύνεται, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε πως πασίγνωστη Ελληνίδα ηθοποιός που ήταν θετική στον κορωνοϊό έκανε βόλτες σε κλινικές νοσοκομείου με τον διοικητή, με αποτέλεσμα να υπάρξει διασπορά.

Ο Μιχάλης Γιαννακός, υποστήριξε πως ο διοικητής του νοσοκομείου περιέφερε τη γνωστή ηθοποιό σε όλες τις κλινικές του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς.

Στη συνέχεια μάλιστα, όπως υποστηρίζει, αφού έγινε η διασπορά στο νοσοκομείο διαφήμιζε τα μέτρα για την πρόληψη μετάδοσης του ιού ως ο πρώτος διοικητής νοσοκομείου που τα πήρε. «Την επιπολαιότητα δηλαδή τη διαφήμιζε ως πρόληψη» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.


Από την πλευρά της η Βάνα Μπάρμπα απάντησε στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ. Μιλώντας στο Star, η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε στην επίσκεψή της στο νοσοκομείο στις 8 Ιουλίου και ξεκαθαρίζει ότι φορούσε παντού μάσκα.

«Ήμασταν με τις μάσκες συνέχεια και μετά από 2-3 μέρες που προσπάθησα να κάνω άλλο ένα ραντεβού για προσωπικές εξετάσεις είχα βγει ήδη θετική στον κορωνοϊό. Θα μπορούσα κι εγώ να έχω κολλήσει στο νοσοκομείο. Άρα πώς μπορεί να κατηγορούμαι εγώ που παντού είχαμε μάσκα;», είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Και συνέχισε: «Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μας έχει δει στο νοσοκομείο, στο Ογκολογικό, θα ήταν τόσο ανήθικο για μας. Παρακαλώ θα ήθελα να με αφήσουν έξω από τις κόντρες. Ποιος κόλλησε ποιον κανείς δεν μπορεί να ξέρει. Βγάλαμε τη μάσκα την ώρα που ήμασταν οι δυο μας στο γραφείο του διοικητή και βγάλαμε μια προσωπική φωτογραφία».


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.