Ούτε βήχας ούτε πυρετός: Το νέο, «άκυρο» σύμπτωμα που δείχνει ότι κόλλησες covid 100%

sumptomata-koronoios

Η παραλλαγή Flirt έχει διαφορά στα συμπτώματα...

Ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση εν μέσω καλοκαιριού και σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, πάνω από 1.700 άτομα πεθαίνουν παγκοσμίως κάθε εβδομάδα. Η παραλλαγή Flirt σαρώνει την Ελλάδα, ωστόσο έχει μια βασική διαφορά στα συμπτώματα με τα οποία εκδηλώνεται.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού το καλοκαίρι οφείλεται κυρίως και στις μετακινήσεις πληθυσμού λόγω διακοπών. Ο ιός μεταφέρεται μέσα από αεροπλάνα, πλοία, λεωφορεία και κάθε λογής μέσα στην επαρχία και ακολουθεί η διασπορά.

Στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, για το διάστημα 8 – 14 Ιουλίου 2024, ανακοινώθηκε πως καταγράφεται αυξημένη δραστηριότητα του κορωνοϊού με αυξητική τάση στις εισαγωγές για νοσηλεία.

Στην Ελλάδα τα περισσότερα δείγματα που ελέγχθηκαν είναι της παραλλαγής Flirt. Η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην υποχώρηση των αντισωμάτων από την προηγούμενη λοίμωξη σε συνδυασμό με την ανθεκτικότητα της Flirt και της κινητικότητας λόγω διακοπών.


Συμπτώματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού

Ενώ η Flirt κυριαρχεί στην κοινότητα, παρουσιάζει διαφορά με τις άλλες μεταλλάξεις. Από τα βασικά συμπτώματά της είναι η καταβολή ενώ υπάρχουν ασθενείς με πυρετό και ξηρό βήχα.

Ωστόσο, αρκετοί που έχουν κολλήσει τη συγκεκριμένη παραλλαγή παρουσιάζουν ένα νέο σύμπτωμα: στομαχόπονο και τάση για έμετο.

Επίσης, υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που νόσησαν και είχαν: πονόλαιμο, αρθραλγίες και μυαλγίες, ρινική συμφόρηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.