Αρκετά νησιά στο κόκκινο: Τα συμπτώματα της παραλλαγής του κορωνοϊού που θερίζει την Ελλάδα

Δείχνουν το φινάλε του covid-19: Έτσι έσβησαν οι 2 πιο θανατηφόροι ιοί χωρίς εμβόλιο

Τα τρία βασικά συμπτώματα της παραλλαγής Flirt

Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της Flirt παρά το γεγονός πως φτάνουμε σο τέλος του καλοκαιριού, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός ήρθε για να μείνει. Ποια είναι τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής;

Μπορεί να φτάσαμε αισίως στα τέλη Αυγούστου και ο κόσμος να επιστρέφει (αν δεν το έχει κάνει ήδη) στη… βάση του, ωστόσο ο κορωνοϊός είναι ένα από τα θέματα που απασχολεί τους ειδικούς.

Στην τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, για το διάστημα 12-18 Αυγούστου διαβάζουμε πως καταγράφηκαν 771 νέες εισαγωγές, Παράλληλα, Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων ήταν εννέα, με τον μέσος εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες στο 12.Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 27 και ο αριθμός των θανάτων ήταν 29. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 42.

Φυσικά, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η θετικότητα είναι αυξημένη στα νησιά λόγω του γεγονότος πως είχαν πάρα πολύ κόσμο όλο αυτό το διάστημα, την στιγμή που υπάρχει μία σχετική «αποσυμφόρηση» στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη κτλ).

Πάμε να δούμε τώρα πώς μπορούμε να υποψιαστούμε αν νοσούμε από κορωνοϊό:

Συμπτώματα της flirt

Όσον αφορά τα συμπτώματα της παραλλαγής flirt του κορωνοϊού, τα τρία βασικά είναι τα εξής:

  1. Πυρετός
  2. Ξηρός βήχας
  3. Καταβολή

Υπάρχουν περιπτώσεις που εμφανίζουν και:

  1. Πονόλαιμο
  2. Αρθραλγίες και μυαλγίες
  3. Ρινική συμφόρηση

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.