Πού χτυπάει η Flirt: Το πρώτο σύμπτωμα της παραλλαγής του κορωνοϊού που είναι στα κόκκινα στην Ελλάδα

6 κύματα, δεν κόλλησαν ποτέ: Ποιο κοινό χαρακτηριστικό είχαν τελικά όσοι δεν νόσησαν ποτέ από κορωνοϊό

Ο κορωνοϊός... θερίζει εν μέσω θέρους

Αυξημένη θετικότητα του κορωνοϊού, αλλά και νέα μεγάλη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, καταγράφεται στην έκθεση του ΕΟΔΥ την ώρα που το τουριστικό κύμα στη χώρα κορυφώνεται.Σύμφωνα με τα στοιχεία στην Ελλάδα στο σύνολο των κρουσμάτων επικρατούν οι μεταλλάξεις F456L και R346T, δηλαδή η παραλλαγή Flirt.

Πότε εμφανίστηκε η παραλλαγή Flirt

Ήταν τον Μάρτιο όταν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), τα οποία εξετάζουν τα λύματα για να ανιχνεύσουν ίχνη του SARS-CoV-2 βρήκαν την παραλλαγή Flirt. Τα στελέχη της νέας μεταλλάξεις έχουν έκτοτε εντοπιστεί σε πολλές χώρες. Στη συγκεκριμένη παραλλαγή υπάρχουν δύο μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδα.

Κορωνοϊός: Πού χτυπάει η Flirt

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η νέα παραλλαγή δεν δίνει δυσκολότερη εικόνα στους ασθενείς αλλά είναι αρκετά μεταδοτική.

Πρακτικά, δεν είναι περισσότερο βαριά συγκριτικά με άλλα στελέχη του κορωνοϊού αλλά «θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Και να πω και κάτι άλλο. Θα πρέπει κοντά μας να έχουμε τα αντισηπτικά να συνεχίσουμε να τα έχουμε. Και βέβαια οι ομάδες υψηλού κινδύνου όταν πάνε σε ένα χώρο που υπάρχει πολύ συνωστισμός εκεί, δεν είναι κακό να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα τους».


Η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού χτυπά το ανώτερο αναπνευστικό αλλά είναι επικίνδυνη για τις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες συστήνεται η αναμνηστική δόση. Ταυτόχρονα, το πρώτο σύμπτωμα με το οποίο εκδηλώνεται είναι ο πονόλαιμος ενώ ακολουθεί η καταρροή και σε αρκετές περιπτώσεις και ο πυρετός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.