Dr Ιωαννίδης: Το μεγάλο λάθος με τις παρενέργειες των εμβολίων που δεν γυρίζει πίσω

Dr Ιωαννίδης: Η πρόβλεψη του για το τέλος της πανδημίας στην Ελλάδα πάγωσε τα χαμόγελα όλων

«Καταπέλτης» ο καθηγητής για τη διαχείριση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο

«Καταπέλτης» για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι ο  καθηγητής στη Σχολή Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ Γιάννης Ιωαννίδης.

Σε μία συνέντευξη «ποταμό» στο zougla.gr, ο Δρ Ιωαννίδης ισχυρίστηκε ότι επιστήμονες ξυλοκοπήθηκαν επειδή δεν θεώρησαν «πανάκεια» το εμβόλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και υποστήριξε πως θεσμοί και κυβερνήσεις έγιναν έρμαια στα χέρια της βιομηχανίας. «Τα εμβόλια θεωρώ ότι συνολικά έσωσαν ζωές, όμως δώσαμε πολύ περισσότερες υποσχέσεις. Δώσαμε νούμερα 99%, 98% κ.λπ., όμως τα εμβόλια δεν έκαναν τίποτα πρακτικά για την αναχαίτιση των πανδημικών κυμάτων. Δώσαμε λάθος μήνυμα, περισσότερες υποσχέσεις απ’ όσο θα έπρεπε. Οι φαρμακευτικές εταιρείες που τους βγάζω το καπέλο για το ότι έβγαλαν εμβόλια σε τόσο μικρό διάστημα και αποτελεσματικά εμβόλια για κάποιο χρονικό διάστημα έδωσαν την εντύπωση ότι μπορούν να κάνουν κλινικές μελέτες, να μη μοιραστούν τα δεδομένα, να βγάλουν αυτά τα τρομερά ποσοστά 99% με δύο μήνες παρακολούθηση» είπε ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Παρενέργειες των εμβολίων

Χαρακτήρισε τα εμβόλια «φανταστική προσφορά» τα οποία όμως «τα προωθήσαμε με τον λάθος τρόπο, με αποτέλεσμα να αποξενώσουμε πολλούς ανθρώπους, που πέσανε σε άλλες σκέψεις. Εγώ νιώθω ευθύνη για την αποτυχία να περάσουμε ένα ορθολογικό μήνυμα σχετικά με τον εμβολιασμό, που θα έλεγε “αυτά ξέρουμε, αυτά δεν ξέρουμε”». Ο Δρ Ιωαννίδης είπε πως «δεν μιλήσαμε ειλικρινά για τις παρενέργειες» των εμβολίων και ισχυρίστηκε πως «βρήκαμε σοβαρές παρενέργειες στα εμβόλια αυτά». «Δεν είναι λύση να τις υποτιμάς. Κάποιοι επιστημονικοί φορείς έλεγαν να μη μιλήσουμε για τις παρενέργειες. Θα ήταν πιο ειλικρινές να λέγαμε ότι “είναι ένα χρήσιμο όπλο, αυτά ξέρω, σ’ το προτείνω” και από εκεί και πέρα οι επιπλέον υποχρεωτικότητες, πρόστιμα, να κάνουμε δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων» συμπλήρωσε.

«Είμαι φανατικός υπέρμαχος του εμβολιασμού, αλλά ο χειρότερος τρόπος για να πείσεις κάποιον να εμβολιαστεί είναι να του πεις ότι είναι πολίτης δεύτερης ή τρίτης κατηγορίας και “θα σου βάλω πρόστιμα” και “θα σου κάνω δύσκολη τη ζωή μέχρι να εμβολιαστείς”. Την επόμενη φορά τι θα κάνεις; Αν δεν καταστραφεί η ανθρωπότητα, ο ιός θα είναι μαζί μας για εκατομμύρια χρόνια» ανέφερε.

Επιστήμονες δέχτηκαν απειλές

Ο Γιάννης Ιωαννίδης καταγγέλλει πως τα 2/3 των επιστημόνων που ασχολήθηκαν με τον COVID, τα εμβόλια, τις θεραπείες κ.λπ. και διατύπωσαν διαφορετικές από τις mainstream και επίσημα κατατεθειμένες απόψεις δέχτηκαν απειλές από οργανωμένα συμφέροντα. Το 2% από αυτούς ξυλοκοπήθηκαν κυριολεκτικώς. Απειλήθηκε η ζωή του, η ζωή συγγενικών του προσώπων και συνεργατών του για τη στάση που κράτησε, τους σχολιασμούς στους οποίους προέβη και στα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε σχετικά με τις πολιτικές που υιοθετήθηκαν κατά την Πανδημία, τον τρόπο διαχείρισης των εμβολιασμών, τα lockdowns κ.λπ.

«Τα lockdown δεν έσωσαν ζωές»

Το lockdown δεν έσωσε ζωές, σε κάποιες χώρες πιθανόν σκότωσε ανθρώπους, σύμφωνα με τον καθηγητή. Ειδικά σε περιόδους έξαρσης που περιορίστηκαν άνθρωποι στα σπίτια με ασθενείς. Περιορίσαμε τις δυνατότητές μας να βρεθούμε σε ανοιχτούς χώρους όπου η μετάδοση του ιού είναι δυσκολότερη, είπε.

«Οι χώρες-υποδείγματα στο πρώτο τρίμηνο ήταν οι χώρες που είναι απομακρυσμένες και έχουν μείνει πίσω. Το πρώτο κύμα έπληξε τις χώρες που είχαν μεγάλη κινητικότητα και ήταν το κέντρο της οικονομικής ζωής του πλανήτη. Γιατί χτυπήθηκαν Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Βρυξέλλες; Θα χτυπηθεί η Ευρυτανία ή έστω η Αθήνα τον Φεβρουάριο; Το ράντσο έριξε τα πυρομαχικά του, μάζεψε πέντε φτερά Ινδιάνων και μετά άρχισε η σφαγή. Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα. Είναι ένα σύστημα που παραπαίει και ήρθε η κρίση και το ξεχαρβάλωσε τελείως. Πλέον κυριαρχεί η σκέψη “βγάλτε το από το μυαλό σας”. Και πρέπει σε έναν βαθμό να το κάνουμε, γιατί έχουμε πολύ πιο σοβαρά ζητήματα που πρέπει να λυθούν, λόγω των λαθών που έγιναν στην πανδημία (οικονομικά, ψυχολογικά και άλλα). Οι λύσεις, αν σώζεται πλέον κάτι, είναι αθόρυβες. Το να περιορίσεις το πρόβλημα των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων δεν θέλει διαγγέλματα» είπε ο Δρ Ιωαννίδης.

«Μια πανδημία τελειώνει όταν εμείς πούμε ότι τελείωσε. Δεν συμφωνούν καν όλοι για το τι σημαίνει μια πανδημία. Θέλουμε ο ιός να έχει περάσει από την κοινότητα είτε με φυσική λοίμωξη είτε να έχουμε προετοιμάσει την κοινότητα με εμβολιασμό. Είναι προτιμότερο να το έχουμε κάνει με εμβολιασμό. Θέλουμε ένα 70% έως 90%. Στις περισσότερες χώρες συνέβη το 90% είτε με μόλυνση είτε με εμβολιασμό στα τέλη του 2021 – αρχές 2022. Στην Ελλάδα είμαστε ουραγός σε αυτό. Στις περισσότερες χώρες έχουμε περάσει στην ενδημική φάση. Στην Ελλάδα έχουμε μια υβριδική κατάσταση, έχουμε ενδημία με τον ιό να κυκλοφορεί ευρύτατα, όμως ο αριθμός των νεκρών και διασωληνωμένων είναι μικρός. Πάντως, με το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού να έχει νοσήσει και πολλοί παραπάνω από μία φορά, ή να έχει εμβολιαστεί, πρέπει να κάνουμε κάτι πολύ στραβά για να έχουμε 20 νεκρούς την ημέρα. Θα έπρεπε να έχουμε 1-2, όπως έχουν οι περισσότερες χώρες. Μιλάμε για μια παραλλαγή που ο ιός μάς έκανε χάρη, θα μπορούσε να φέρει κάτι που θα ήταν 50 φορές χειρότερο» επεσήμανε.

«Η πανδημία αυτή ήταν 1,5 έως 4 φορές χειρότερη από τη συνηθισμένη ινφλουέντζα στο αποτύπωμα της συνολικής απώλειας ετών ζωής. Όμως, η πανδημία του 1918 ήταν 100 φορές πάνω από τα συνηθισμένα. Ήμασταν τυχεροί μέσα στην ατυχία μας που δεν μας έπληξε ένας τέτοιος ιός» τόνισε.

«Στην καλύτερη περίπτωση μιλάμε για την Ελλάδα με υπερβάλλουσα θνησιμότητα 30.000 θανάτους. Η χειρότερη εβδομάδα ήταν η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου του 2021 λόγω της τοξικής ατμόσφαιρας από τον καύσωνα και τις πυρκαγιές. Μιλάμε για 1.500-2.000 περισσότερους νεκρούς μέσα σε λίγες ημέρες. Οι περισσότερες θεραπείες και παρεμβάσεις καταρρίφθηκαν γρήγορα ως προς την αποτελεσματικότητά τους. Και αναφέρομαι σε υδροξυχλωροκίνη, ρεμδεσιβίρη, πλάσμα από αναρρωνύοντες, κολχικίνη, ιβερμεκτίνη, μονοκλωνικά κ.λπ. Δεν είναι ότι απέτυχαν πλήρως, κάποια μπορεί να έχουν συγκεκριμένη ένδειξη σε περιχαρακωμένες ομάδες. Τα μονοκλωνικά ήταν πολύ καλά για λίγες εβδομάδες ή για λίγους μήνες, αλλά γρήγορα ήταν μια παρέμβαση που χάθηκε η αξία της» είπε ο Δρ Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.