Οι εφαρμογές που κάνουν πιο απολαυστικές τις διακοπές μας

Οι εφαρμογές που κάνουν πιο απολαυστικές τις διακοπές μας
Εσύ τις ξέρεις;

Για τους περισσότερους από εμάς, το καλοκαίρι έφτασε και μία λέξη κυριαρχεί στο λεξιλόγιό μας: διακοπές. Σίγουρα μετά από μία απαιτητική σεζόν, κανείς δεν μπορεί να αντέξει στην ιδέα του ζεστού καλοκαιριού όπως είναι και το φετινό, χωρίς να προγραμματίσει τουλάχιστον μερικές ημέρες σε κάποια παραλία, σε ένα δροσερό βουνό ή ακόμη κι ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Για να γίνει αυτό χρειάζεται αρκετός κόπος, μόλις όμως οργανώσουμε τα πάντα, αρχίζει το δεύτερο επίπεδο προγραμματισμού.

Κανείς δε θέλει να κάνει διακοπές με απρόοπτα, γι’ αυτό οι βαλίτσες, τα διαβατήρια, τα διαφορετικά ρούχα και οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι πάντοτε διαθέσιμα. Όμως, υπάρχει κι ένα άλλο ερώτημα: τι άλλο θα ήταν οι διακοπές αν δεν υπήρχε και η διασκέδαση μέσα σε αυτές; Αυτό το καλύπτει πια η τεχνολογία, με μία σειρά από προτάσεις που μπορούμε να εφαρμόσουμε στο κινητό μας και να κάνουμε πιο διασκεδαστικές τις διακοπές μας. Και σίγουρα πιο εύκολες.

Οι εφαρμογές αυτές καλύπτουν, μάλιστα, κάθε γούστο. Για παράδειγμα υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που δε θέλουν να αφήνουν το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους κάθε βράδυ για να διασκεδάζουν ή άλλοι που προτιμούν την απλή ζωή ενός κάμπινγκ. Επειδή πάντα το βράδυ χρειάζεται λίγη ψυχαγωγία, υπάρχουν παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε με παρέα ή μόνοι μας, μέσα από κινητό μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πόκερ, το πιο δημοφιλές παιχνίδι με κάρτες της εποχής μας. Το πόκερ εμφανίστηκε στις ΗΠΑ περίπου το 1860, ως συνδυασμός της γαλλικής πόκας και του γερμανικού πόχεν.

Αυτά τα δύο παιχνίδια, που μεταφέρθηκαν στην Αμερική από Ευρωπαίους ναυτικούς, συγχωνεύτηκαν για να δημιουργήσουν τους κανόνες του πόκερ που γνωρίζουμε σήμερα και οι οποίοι ελάχιστα έχουν αλλάξει σε όλο αυτό το διάστημα. Έναν αιώνα αργότερα, το πόκερ είχε ήδη κυριαρχήσει στα επίγεια καζίνο όλου του κόσμου και είχε ξεπεράσει σε δημοτικότητα τα παραδοσιακά τους παιχνίδια. Στα τέλη της δεκαετίας του 90 είχε καταφέρει να περάσει στην pop κουλτούρα, με τη βοήθεια της τηλεόρασης που έβαλε το πόκερ σε κάθε σπίτι.

Στις αρχές του νέου αιώνα, όμως, ήρθε η μεγάλη αλλαγή για το παιχνίδι. Το internet και οι φορητές συσκευές έδωσαν τη δυνατότητα σε όλους να διασκεδάζουν με τον αγαπημένο τους τρόπο, χάρη στις εξειδικευμένες εφαρμογές που δημιουργήθηκαν για τα κινητά τηλέφωνα. Έτσι το πόκερ είναι πάντα διαθέσιμο σε όλους, χωρίς περιορισμούς, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε ή την ώρα της ημέρας.

Κάπως έτσι, μία τέτοια εφαρμογή μπορεί να μας κρατήσει συντροφιά ακόμη και στις πιο απίθανα σημεία, αρκεί να έχουμε διάθεση να εξασκήσουμε τις ικανότητές μας. Αυτή είναι, βέβαια, μόνο μία επιλογή, αφού ευκολία μπορούμε να βρούμε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Ξεκινώντας από πριν την αποχώρησή μας για το μέρος που θα χαλαρώσουμε, εφαρμογές, όπως το “Pack the Suitcase”, είναι διαθέσιμες δωρεάν και δημιουργήθηκαν για να λύσουν ένα από τα μεγαλύτερα άγχη ενός ταξιδιού μας… την ετοιμασία της βαλίτσας! Με μερικές απλές κινήσεις, συμπληρώνουμε τις ημέρες που θα βρισκόμαστε μακριά από το σπίτι μας, τον τύπο των διακοπών που θα κάνουμε και τον καιρό που αναμένεται να βρούμε εκεί, και με γρήγορους υπολογισμούς θα έχουμε σε λίγα λεπτά τη λίστα με όλα τα απαραίτητα που θα πρέπει να πάρουμε μαζί μας. Ιδιαίτερα όταν οι προετοιμασίες μας γίνονται πολύ απαιτητικές για ένα μακροχρόνιο ταξίδι, τότε θα μας βοηθήσει χωρίς να ανησυχούμε πια εάν θα ξεχάσουμε κάτι σημαντικό και βασικό.

Το Songza είναι η πλατφόρμα που θα φροντίσει για εμάς τη μουσική υπόκρουση των διακοπών μας. Πρόκειται για μία εφαρμογή με εκατομμύρια οπαδούς σε όλον τον κόσμο, που δημιουργεί μουσικές λίστες, βασιζόμενη σε διάφορα κριτήρια, όπως το μέρος που βρισκόμαστε, την ώρα και τη διάθεσή μας.

Επειδή όμως μερικά πράγματα είναι πιο σημαντικά από τη διασκέδασή μας, όπως η προστασία από τις επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου, μία εφαρμογή τύπου “Be Skin Smart” θα μας λύσει τα χέρια, όχι μόνο βρίσκοντας τα ιδανικά προϊόντα προστασίας για τα μαλλιά και το δέρμα μας, αλλά υπενθυμίζοντάς μας πότε πρέπει να ανανεώσουμε το αντιηλιακό μας. Στην ίδια λογική, εφαρμογές όπως το “WaterIn” υπολογίζουν για εμάς πόσο νερό χρειάζεται να πιούμε για να είμαστε ενυδατωμένοι σωστά και με μία απλή υπενθύμιση που εμείς θα ορίσουμε ανά τακτά διαστήματα, μπορούμε να εξασφαλίσουμε ότι δε θα ξεχαστούμε.

Και για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε απρόοπτα με τον καιρό, το διάσημο Accuweather είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να γνωρίζουμε κάθε στιγμή τι καιρικές συνθήκες πρέπει να περιμένουμε. Κανείς δεν θέλει άλλωστε να πάει στην παραλία ή να ξεκινήσει ένα πικ νικ πριν αρχίσει να βρέχει ξαφνικά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version