Επιμένει ο ποινικολόγος πως η 37χρονη έπεσε από τις σκάλες
Κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη είναι ο πασίγνωστος ποινικολόγος που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια τη σύζυγό του.
Σύμφωνα με τον γιατρό που εξέτασε την 37χρονη, η ίδια έχει τραύματα στο κεφάλι, κατάγματα στη μύτη και τα χέρια καθώς επίσης και οιδήματα.
Η ποινή και η πρώην σύζυγος
Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Θεόδωρος Μαντάς, αναφερόμενος στην υπόθεση είπε πως αν αποδειχτεί η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη η ποινή κάθειρξης είναι από 5 έως 20 χρόνια.
Αξίζει να σημειωθεί πως η πρώην σύζυγός του δικηγόρου τον είχε μηνύσει το 2017 για ενδοοικογενειακή βία, χωρίς καταδικαστικό αποτέλεσμα για τον ίδιο.
Ο ρόλος του γιατρού: Πώς ξεσκέπασε τον δικηγόρο
Σε ρεπορτάζ του Star, μάλιστα, αποκαλύπτεται και τι είπε ο γιατρός που αποκάλυψε το μαρτύριο της 37χρονης στην αστυνομία.
«Άρχισα να την εξετάζω και μόλις διαπίστωσα ότι τα τραύματα δεν ήταν από πτώση σε σκάλα, αλλά από θλών όργανο (ανθρώπινο χέρι), κοιτώντας παράλληλα τις εξετάσεις. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσα τις αρχές», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η 37χρονη φέρει κατάγματα στη μύτη και σε άλλα σημεία στο σώμα της. Ο γιατρός κατέθεσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα:
«Κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου – μέτωπο, ζυγωματικά, αμφώ- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού, ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους, θλαστικό τραύμα γλώσσας, εκδορές και οίδημα αντιβραχίου, οίδημα στην εγγύς φαλλαγγοφαλαγγικής διάρθρωσης δεξιού μικρού δακτύλου κεφαλαιμάτωμα τριχωτού.
Απεικονιστικά ευρήματα: κάταγμα ρινικού οστού, κάταγμα βάσης- παλαμιαία επιφάνεια – μέσης φάλαγγας μικρού δαχτύλου, δεξιά άκρας χειρός. Εργαστηριακώς φέρει αυξημένες τιμές CPU».
Η κίνηση που «δείχνει» τι συμβαίνει
Η 37χρονη δεν έχει υποβάλλει μήνυση εις βάρος του ποινικολόγου με τον δεύτερο να επιμένει πως η γυναίκα έπεσε από τις σκάλες.
Η 37χρονη δικηγόρος παρόλο που στην κατάθεση της αναφέρει ότι ο τραυματισμός της οφείλεται σε «πτώση από σκάλα», εντούτοις δέχτηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button).
Μια εφαρμογή που δίνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας. Και αυτό είναι που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και πολλά ερωτήματα αναφορικά με την κίνηση αυτή…
«Γίνεται μνεία ότι στην 37χρονη δικηγόρο χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση όπως επίσης πληροφορίες και οδηγίες δυνάμει του άρθρου 21 του Ν.3500/06 προκείμενου να λάβει αν το επιθυμεί την δέουσα ηθική συμπαράσταση και την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επίσης η δικηγόρος ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης στο κινητό της τηλέφωνο της εφαρμογής “Κομβίον Πανικού” (panic button) καθώς και για την διαδικασία και τους όρους εγκατάστασης και χρήσης αυτής, και επιθυμεί να της χορηγηθεί κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Η 37χρονη δικηγόρος δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε δομή, εφόσον ενημερώθηκε για την δυνατότητα της αυτή», αναφέρει το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ.