Οι πρώτοι ασθενείς το πήραν: Ενθουσιασμός για το mRNA εμβόλιο κατά του καρκίνου του δέρματος

Astrazeneca θρομβώσεις: Γιατί και τα 3 περιστατικά συνέβησαν στην Κρήτη

Συγκρατημένη αισιοδοξία από τα πρώτα αποτελέσματα.

Η μεγάλη ευχή όλων είναι κάποια μέρα να αποτελεί μόνο ένα ζώδιο και τίποτα άλλο.

Η επιστήμη εξελίσσεται μέρα με την μέρα και πετυχαίνει όλο και περισσότερες μικρές νίκες σε αυτή την άνιση μάχη κατά του καρκίνου.

Τα τελευταία νέα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, αναφέρουν πως οι επιστήμονες ήδη έχουν αρχίσει να δοκιμάζουν σε εκατοντάδες ασθενείς τα πρώτα εξειδικευμένα εμβόλια mRNA για το μελάνωμα, μία μορφή καρκίνου του δέρματος που κάθε χρόνο προσβάλλει περίπου 132.000 ανθρώπους παγκοσμίως και αποτελεί μία από τις πιο θανατηφόρες μορφές καρκίνου του δέρματος.

Μέχρι σήμερα οι κύριες θεραπείας ήταν η χειρουργική επέμβαση, η ακτινοθεραπεία, η χημιοθεραπεία και η φαρμακευτική αγωγή, ωστόσο στο παιχνίδι φαίνεται ότι μπαίνει και μία πιο προσωποποιημένη μορφή, που με τα νέα εμβόλια λέει στον οργανισμό να κυνηγήσει τα καρκινικά κύτταρα, να τα καταστρέψει και να αποτρέψει την επανεμφάνιση της νόσου.

Θεαματικά αποτελέσματα

Η δοκιμή φάσης 2 είχε εντυπωσιακά αποτελέσματα, αφού έδειξε δραστική μείωση του κινδύνου επιστροφής του καρκίνου, με τους επιστήμονες να προχωρούν σε δοκιμές στην φάση 3 υπό την καθοδήγηση του University College London Hospitals NHS Foundation Trust (UCLH).

Οι επιστήμονες αισιοδοξούν ότι τα εξατομικευμένα αυτά εμβόλια θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν στο εγγύς μέλλον για την καταπολέμηση κι άλλων μορφών καρκίνου, όπως αυτοί του πνεύμονα, της ουροδόχου κύστης και των πνευμόνων και να προσφέρουν ίαση σε εκατομμύρια κόσμο που πάσχει από αυτές τις ασθένειες.

Ήδη οι πρώτοι ασθενείς με μελάνωμα έχουν ξεκινήσει αυτή την νέα θεραπεία, με την φάση 3 να περιλαμβάνει ένα ευρύτερο φάσμα περίπου 1100 ασθενών, που με επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξελίξει την μεγάλη μάχη κατά του καρκίνου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.