Μακελειό στην Ρωσία: Επιμένει ο Πούτιν και όλοι ανησυχούν…

Σκάνδαλο στη Ρωσία: Απέκρυψαν τουλάχιστον 1700 θανάτους από κορωνοϊό σε έναν μήνα

Παγκόσμιος συναγερμός

Το Ισλαμικό Κράτος και πιο συγκεκριμένα το παρακλάδι του, IS-K, ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό στον συναυλιακό χώρο του δημαρχείου στη Μόσχα, κατά τη διάρκεια του οποίου δολοφονήθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι.


Το IS-K πρόκειται, όπως διευκρινίζει σχετικά δημοσίευμα του BBC, για συντομογραφία του «Ισλαμικού Κράτους- Χορασάν» και είναι περιφερειακό παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους, με το πεδίο δραστηριοποίησης του να επικεντρώνεται στο Αφγανιστάν, το Ιράν και το Πακιστάν.

Η ομάδα έχει «αυτοπροσδιοριστεί» Χορασάν, καθώς, βάσει ιστορίας, αποτελούσε μέρος του ιστορικού ισλαμικού χαλιφάτου που κάλυπτε τις χώρες αυτές, όπως και περιοχές στη βόρεια και κεντρική Ασία.


Επιμένει ο Πούτιν

Την ίδια στιγμή, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η επίθεση στον συναυλιακό χώρο, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, διαπράχθηκε από «ριζοσπαστικούς ισλαμιστές» οι οποίοι, όπως είπε, επιχείρησαν να διαφύγουν προς την Ουκρανία.

«Είναι σημαντικό να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί οι τρομοκράτες, μετά το έγκλημά τους, προσπάθησαν να φύγουν στην Ουκρανία. Ποιος τους περίμενε εκεί;» είπε ο Πούτιν κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Εκείνοι που στηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου δεν θέλουν να είναι συνεργοί και υποστηρικτές της τρομοκρατίας, όμως τίθενται πολλά ερωτήματα», πρόσθεσε.

Το Κίεβο διαψεύδει κάθε ανάμιξή του στην επίθεση, ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος επιμένει πως έχει εμπλοκή η Ουκρανία. Η απόφαση του Πούτιν να κατηγορήσει ευθέως το Κίεβο για εμπλοκή έχει προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία διότι θεωρείται πως θα κλιμακώσει τις επιθέσεις στον πόλεμο.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.