Τρελό σενάριο με Τσίπρα – Κασσελάκη…

kasselakis-tsipras

«Βράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ 

Συνεχίζεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλαβε από τον Αλέξη Τσίπρα 47 βουλευτές και αφού έφυγαν οι 11 ιδρύοντας τη Νέα Αριστερά, διέγραψε τον Παύλο Πολάκη και την Αθηνά Λινού.

Πλέον, έχει μείνει με 34 εκ των οποίων μόλις οι 17 τον στήριξαν για να πάρει τη θέση του Σωκράτη Φάμελλου ο Νίκος Παππάς σαν επικεφαλής της ΚΟ.

Τα 12 «όχι» και τα 4 «παρών» με τις ψήφους Τσίπρα και Τσαπανίδου (ήταν απώντες) θα ξεπερνούσαν τις 17 του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα η πρόταση του θα έμενε στον αέρα. Το θρίλερ είναι σε εξέλιξη και πλησιάζει η κορύφωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στοχεύει τον Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με το newsit.gr, όσοι στηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη αναμένεται να ξεκινήσουν νέα επικοινωνιακή εκστρατεία με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει πως ο πρώην βρίσκεται πίσω από τις προσπάθειες υπονόμευσής του.

Όλα δείχνουν ότι οι πιέσεις στον πρώην πρωθυπουργό να βγει μπροστά και να πάρει καθαρές θέσεις θα ενταθούν. Βουλευτής από τους σκληρούς «Κασσελίστας», δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ΝΔ και ο Τσίπρας δεν είναι Καραμανλής για να ακολουθεί την ίδια στρατηγική της αποχής και σιωπής τουλάχιστον δημόσια.

«Δεν μπορεί να έχουμε μετά τον Βούδα της Ραφήνας, τον Κομφούκιο του Σουνίου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιμένει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να συμμετέχει στην κοινοβουλευτική  και κομματική δραστηριότητα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διαγραφή και της Αθηνά Λινού, μετράει 34 βουλευτές, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 31.

«Δεν υπάρχει σ´ εμάς η πολυτέλεια της λευκής απεργίας ή της απουσίας όπως γίνεται στη ΝΔ με τους 158 βουλευτές» τόνισε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πεπεισμένος ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πίσω από κάθε δήλωση ή κίνηση αμφισβήτησης ή κριτικής των επιλογών του.

Το τρελό σενάριο

Το σενάριο ο Αλέξης Τσίπρας να βρεθεί εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να θεωρείται διόλου απίθανο!

Στις επόμενες εκλογές, σε περίπτωση κυριαρχίας του Στέφανου Κασσελάκη δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να αποτελέσει παρελθόν αφού θεωρείται ως ο ενορχηστρωτής των επιθέσεων και του προσάπτουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το… μπάχαλο που παρέδωσε και πλέον «σφυρίζει αδιάφορα».

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται βέβαιο πως η τελική αναμέτρηση θα εξελιχθεί μεταξύ των δύο, Κασσελάκη και Τσίπρα αν και ο πρώην πρωθυπουργός διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλει να έχει καμία απολύτως ανάμειξη στα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ στην παρούσα φάση.

Διαμάχη μεταξύ αδερφών προέδρων

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης προκάλεσε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα μέσα από συνέντευξή του στην RealNews, μιλώντας για συρρικνωμένο προφίλ σε επίπεδο «αρχηγού ομάδας».

Απάντηση αποφάσισε να του δώσει η αδερφή του πρώην προέδρου, Ζανέτ Τσίπρα, αρνούμενη να τον κατονομάσει.

Αν και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, η κ. Τσίπρα δε δίστασε να χαρακτηρίσει «μόρφωμα» τον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την παρούσα ηγεσία, ενώ από το σχόλιό της, δεν έλειψε και ο… βόθρος.

Το σχόλιο της Ζανέτ Τσίπρα:

«Αυτό το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, κατά την γνώμη μου τελείωσε. Ό,τι είχε να δώσει το έδωσε. Η αλήθεια είναι ότι με την προεδρία του παρόντος, πάμε από το κακό στο χειρότερο. Χρειάζεται αναμόρφωση και αναδιάρθρωση όλου του προοδευτικού χώρου. Χωρίς συπτικές (σ.σ. εννοεί προφανώς σηπτικές δεξαμενές, ήτοι βόθρο) δεξαμενές».

Μετά την τοποθέτηση της κ. Τσίπρα η διαμάχη παίρνει πλέον οικογενειακά χαρακτηριστικά, αφού και ο αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη, έχει επικρίνει ανοικτά τον πρώην πρωθυπουργό.

Με σχόλιό του κάτω από ανάρτηση του Νίκου Φαραντούρη στο Χ, ο Στέλιος Κασσελάκης χαρακτήρισε, εμμέσως πλην σαφώς, τον Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή του αδερφού του.

«Και πώς θα ξανακάνετε εκλογές; Με τι χρήματα;» επεσήμανε, αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Τσίπρα και της κ. Γεροβασίλη. «Ας βάλει το χέρι στη τσέπη ο κ. Τσίπρας και η κ. Γεροβασίλη που συνεχώς υπονόμευαν τον Στέφανο όπως και αποδέχθηκε έμπρακτα στο συνέδριο», τόνισε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.