Πάνω από Πολάκη – Παππά: Το μεγάλο φαβορί για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις

20 μονάδες διαφορά: Ο υποψήφιος αρχηγός που πάει για περίπατο στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ

Ποιος είναι το φαβορί για την προεδρία;

Ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με τον Νίκο Παππά να ορίζεται επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τον Σωκράτη Φάμελλο να απομακρύνεται, αλλά ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπήκε στη Βουλή αφού ορκίστηκε η Πόπη Τσαπανίδου στη θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου.

Την ίδια στιγμή, ο διαγραμμένος από την Κοινοβουλευτική Ομάδα Παύλος Πολάκης, δήλωσε την πρόθεσή του να δώσει το «παρών» στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρει πως χρειάζονται αλλαγές στην ηγεσία.

Ο Παύλος Πολάκης, μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του, αναφέρει πως «η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση και τον ρόλο αυτόν πρέπει να παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με αλλαγές στην ηγεσία», «καρφώνοντας» τον Στέφανο Κασσελάκη.


ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο φαβορί για την αρχηγία

Τα πρόσφατα καμώματα του Παύλου Πολάκη πυροδότησαν εκ νέου ένα γύρο εσωστρέφειας στην Κουμουνδούρου, και οι «87» φαίνεται να έχουν εκ νέου μια ευκαιρία προκειμένου να «ξαποστείλουν» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Πλέον δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής μεταξύ των «87», που διατείνονται πως εκφράζουν το ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα, και του Στέφανου Κασσελάκη, που δείχνει να μην έχει πλέον πολλούς εσωκομματικούς συμμάχους. Ακόμη και αν καταφέρει να πάρει εκ νέου με το μέρος του το Παύλο Πολάκη, οι συσχετισμοί είναι συντριπτικά εναντίον του.

Η προσφυγή στις κάλπες ή η… διάλυση είναι τα πιθανότερα σενάρια με το πρώτο να μοιάζει αδύνατο να μη συμβεί. Σε περίπτωση εκλογών, στις κρυφές δημοσκοπήσεις που γίνονται μεταξύ των μελών του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε ψήφους με διαφορά ο Στέφανος Κασσελάκης με μεγάλη διαφορά.

Στη δεύτερη θέση ακολουθεί από απόσταση ο Παύλος Πολάκης και μετά ο Νίκος Παππάς. Αν και ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το φαβορί, σε περίπτωση που έρθει αντιμέτωπος στον δεύτερο γύρο με τον Παύλο Πολάκη οι συσχετισμοί δεν αποκλείεται να αλλάξουν και αρκετοί να συνασπιστούν υπέρ του δεύτερου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.