Γιατί κανείς δε λέει τίποτα για το «έγκλημα» που συντελείται με τα ενοίκια στην Ελλάδα;

Γιατί κανείς δε λέει τίποτα για το «έγκλημα» που συντελείται με τα ενοίκια στην Ελλάδα;
«Μαύρα» μαντάτα 

Στα ύψη έχουν εκτοξευθεί οι τιμές ενοικίασης των ακινήτων στην Ελλάδα, δυσκολεύοντας τα νοικοκυριά που έχουν παγιδευτεί στην ακρίβεια.

Αναλυτικά, ο δείκτης Carrie Bradshaw που δημιουργήθηκε από τον Economist, εξέτασε την προσιτότητα των ενοικίων σε 35 ευρωπαϊκές πόλεις. Η κατάταξη στη λίστα έγινε βάσει της αρχής πως δεν θα πρέπει να δαπανάται περισσότερο από 30% του εισοδήματος ενός ατόμου για το ενοίκιο.

Η ακριβότερη πόλη και η θέση της Αθήνας

Βάσει λοιπόν του εν λόγω δείκτη, η Βουδαπέστη είναι η πιο ακριβή πόλη για τους ενοικιαστές. Το κόστος ενοικίασης στην πρωτεύουσα αυξήθηκε κατά 19% από το 2022. Ακολουθούν η Πράγα, η Λισαβόνα, το Ζάγκρεμπ, το Δουβλίνο, το Λονδίνο, η Μπρατισλάβα, η Ρίγα, η Στοκχόλμη, η Σόφια, το Ταλίν και η Αθήνα, η οποία βρίσκεται στη 12η θέση από τις συνολικά 35 εξεταζόμενες πόλεις.

Η Αθήνα θεωρείται πως έχει ακριβότερα ενοίκια από πόλεις όπως το Μόναχο, το Παρίσι, η Ρώμη, το Όσλο, η Βιέννη, το Ελσίνκι και τις Βρυξέλλες!

Άξιο αναφοράς είναι πως σύμφωνα με την πλατφόρμα ακινήτων Spitogatos, οι τιμές κατοικιών για ενοικίαση στην Αθήνα αυξήθηκαν εκ νέου το τελευταίο τρίμηνο του 2023 κατά 10,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version