«Θα πας φυλακή»: Το ρεαλιστικό σενάριο που στέλνει τον Ντόναλντ Τραμπ πίσω από τα σίδερα

«Μπλόκο» στον Τραμπ από την οικογένεια του Πρινς
Δύσκολα τα πράγματα για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ...

Προβλήματα με τον νόμο αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ που στις δημοσκοπήσεις δείχνει να κερδίζει έδαφος για την προεδρία των ΗΠΑ.

Η ποινική δίκη του Ντόναλντ Τραμπ έχει μετατραπεί σε… σόου για τα αμερικανικά κανάλια, με τον ίδιο να δημιουργεί προβλήματα στην έδρα.

Μάλιστα, η συμπεριφορά του προς το δικαστήριο δεν αποκλείεται να τον στείλει μέχρι και στη φυλακή!

Συγκεκριμένα, ο δικαστής του επέβαλλε για δέκατη φορά πρόστιμο για περιφρόνηση του δικαστηρίου και του έστειλε προειδοποίηση να… κάτσει ήσυχος.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν είπε πως τα εννέα πρόστιμα των 1.000 δολαρίων που έχει επιβάλει μέχρι τώρα δεν φαίνεται να απέτρεψαν τον Ντόναλντ Τραμπ από το να παραβιάσει την εντολή αποσιώπησης (gag order), που του απαγορεύει να κάνει δημόσια σχόλια σχετικά με τους ενόρκους, τους μάρτυρες και τις οικογένειες του δικαστή και των εισαγγελέων αν οι δηλώσεις αυτές έχουν σκοπό να επηρεάσουν την υπόθεση.

Ο Μέρτσαν είπε πως σκέπτεται την ποινή φυλάκισης, «ειλικρινά έσχατη λύση» για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων η διαταραχή της δίκης, πολιτικές συνέπειες της φυλάκισης ενός κορυφαίου προεδρικού υποψηφίου πριν από τις εκλογές και οι ιδιαίτερες προκλήσεις ασφαλείας για τη φυλάκιση ενός πρώην προέδρου.

Όμως είπε πως οι «συνεχιζόμενες, ηθελημένες» παραβιάσεις από τον Τραμπ της εντολής ισοδυναμούν με «ευθεία επίθεση στο κράτος δικαίου» και δεν απέκλεισε να τον στείλει στη φυλακή.

«Δεν θέλω να επιβάλω ποινή φυλάκισης και έχω κάνει ό,τι μπορώ για να το αποτρέψω. Όμως θα το κάνω αν χρειαστεί», είπε ο Μέρτσαν από την έδρα απουσία των ενόρκων.

Η νομοθεσία της Νέας Υόρκης επιτρέπει πρόστιμα έως 1.000 δολάρια ή φυλάκιση έως 30 ημέρες για την παραβίαση μιας τέτοιας εντολής που επιβάλλεται από δικαστήριο. Τα δέκα πρόστιμα που του έχουν επιβληθεί δεν αποκλείεται να πολλαπλασιαστούν και ο δικαστής να διατάξει τη φυλάκισή του για 30 ημέρες.

Η κατηγορία

Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης έχουν κατηγορήσει τον Τραμπ για πλαστογράφηση επιχειρηματικών αρχείων προκειμένου να συγκαλύψει μια πληρωμή 130.000 δολαρίων στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, που ισχυρίζεται ότι είχε συνευρεθεί σεξουαλικά μαζί του το 2006. Ο Τραμπ έχει δηλώσει αθώος και αρνείται ότι είχε ερωτική επαφή με την Ντάνιελς.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

© 2024 instanews.gr | All Rights Reserved
Created by Netway
Exit mobile version