Χτυπάει ανελέητα τους πνεύμονες: Τα συμπτώματα του νέου ιού από την Κίνα που τρομοκρατεί τον πλανήτη

Δείχνουν το φινάλε του covid-19: Έτσι έσβησαν οι 2 πιο θανατηφόροι ιοί χωρίς εμβόλιο

Τι ξέρουμε για τη μυστηριώδη ασθένεια;

Τις τελευταίες ημέρες, ένα μυστηριώδες ξέσπασμα πνευμονίας στην Κίνα έχει «χτυπήσει» εκατοντάδες παιδιά, καθώς το σύστημα υγείας έχει αρχίσει να νιώθει το βάρος των αθρόων νοσηλειών.


Με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να απαιτεί από την Κίνα λεπτομερή στοιχεία σχετικά με την ασθένεια, οι αρχές της χώρας καθησυχάζουν, λέγοντας πως υπάρχει μία φυσική έξαρση σε κρούσματα γνωστών ασθενειών του αναπνευστικού μετά την άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Τι ξέρουμε για την πνευμονία

Αναφορές για τη μυστηριώδη λοίμωξη είχαν αρχίσει να γίνονται ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου, σημειώνοντας κρούσματα που ομοίαζαν με τη γρίπη, τα οποία είχαν αυξηθεί σε σχέση με προηγούμενες χρονιές.

Πέρα από την αναφορά του ΠΟΥ, και άλλες αρχές ανέφεραν τις ίδιες τάσεις, με το Πρόγραμμα για Παρακολούθηση Αναδυόμενων Ασθενειών να κάνει λόγο για «σύνολα κρουσμάτων» σε παιδιά στη βόρεια Κίνα.

Στις 21 Νοεμβρίου, Ταϊλανδέζικο μέσο ενημέρωσε πως το δημόσιο σύστημα Παρακολούθησης Ασθενειών ProMed, εντόπισε πολλά κρούσματα «μη διαγνωσμένης πνευμονίας», ενώ ανέφερε πως δύο νοσοκομεία στις περιοχές του Πεκίνου και του Λιάονινγκ είχαν «πνιγεί στα άρρωστα παιδιά».

«Αυτή η αναφορά υποδεικνύει ένα εκτεταμένο ξέσπασμα μία αδιάγνωστης λοίμωξης του αναπνευστικού. Δεν είναι ξεκάθαρο πότε ξεκίνησε, καθώς θα ήταν άτοπο να έχουν νοσήσει ταυτόχρονα τόσα παιδιά».

Τι προκαλεί στους πνεύμονες

Το περίεργο με αυτή την πνευμονία είναι ότι δεν υπάρχει το σύμπτωμα του βήχα και δεν αναφέρεται βαριά κλινική εικόνα αρχικά. Ως συμπτώματα εμφανίζονται ο πυρετός και δημιουργεί οζίδια στους πνεύμονες.

Δεν έχει γίνει απολύτως σαφές αν έχουν κολλήσει ενήλικες από τα παιδιά. Κάποια δημοσιεύματα μιλούν για κάποιους δασκάλους, που έχουν κολλήσει και ανώνυμες πηγές μιλούν για λίγους θανάτους. Επίσης, προκαλεί βαριές νοσηλείες που διαρκούν από 7 έως 14 ημέρες,

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.