Όπως ξεκίνησε η COVID: Τα ασυνήθιστα συμπτώματα της νέας πνευμονίας στην Κίνα που τρομάζει τον πλανήτη

Όπως ξεκίνησε η COVID: Τα ασυνήθιστα συμπτώματα της νέας πνευμονίας στην Κίνα που τρομάζει τον πλανήτη

Ήχησε συναγερμός!

Μπορεί παγκοσμίως να έληξε ο συναγερμός για τον κορωνοϊό και τα περιοριστικά μέτρα να μοιάζουν σαν να είναι βγαλμένα από το παρελθόν, ωστόσο οι υγειονομικές αρχές είναι υπ’ ατμόν.

Και αυτό διότι μία νέα ασθένεια έχει γεμίσει τα νοσοκομεία, με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής να θυμίζουν την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μάλιστα, τα συμπτώματα είναι ίδια με εκείνα του πρώτου κύματος της COVID-19!

Η μυστηριώδης πνευμονία εξαπλώνεται στα σχολεία της Κίνας και τα νοσοκομεία της Κίνας και του Λιαονίνγκ «κατακλύζονται από άρρωστα παιδιά».

Τα παιδιά παρουσιάζουν ασυνήθιστα συμπτώματα που περιλαμβάνουν φλεγμονή στους πνεύμονες και υψηλό πυρετό, αλλά όχι βήχα ή άλλα συμπτώματα που συνήθως σχετίζονται με γρίπη, RSV και άλλες αναπνευστικές ασθένειες.

Ο συναγερμός για τη μυστηριώδη πνευμονία εκδόθηκε μέσω ProMed, ενός μεγάλου, δημοσίως διαθέσιμου παγκόσμιου συστήματος επιτήρησης που παρακολουθεί τις μολυσματικές ασθένειες.

Το ProMed είχε ενημερώσει τον Δεκέμβριο του 2019 πάλι για έναν μυστηριώδη ιό, που αργότερα ονομάστηκε Covid.

Η ειδοποίηση που εξέδωσε η ProMed ανέφερε ότι «αυτή η έκθεση υποδηλώνει ένα εκτεταμένο ξέσπασμα μιας αδιάγνωστης αναπνευστικής νόσου. Δεν είναι καθόλου σαφές πότε ξεκίνησε αυτή η επιδημία, καθώς θα ήταν ασυνήθιστο για τόσα πολλά παιδιά να προσβληθούν τόσο γρήγορα».

«Η ProMed αναμένει περισσότερες οριστικές πληροφορίες σχετικά με την αιτιολογία και το εύρος αυτού που αφορά την ασθένεια στην Κίνα», τονίζει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, το νέο ξέσπασμα θα μπορούσε να σχετίζεται με το Mycoplasma pneumoniae, επίσης γνωστό ως πνευμονία περπατήματος, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αυξάνεται στην Κίνα καθώς η χώρα περνάει τον πρώτο χειμώνα της χωρίς αυστηρά lockdown για τον κορωνοϊό.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.