Δεν πέφτει ποτέ έξω: Η ανατριχιαστική πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για όσα φέρνει η AI

Κι όμως ο Μπιλ Γκέιτς δεν είναι ο πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου!

Τι θα συμβεί στο μέλλον;

Μια συγκλονιστική πρόβλεψη για το μέλλον που μας επιφυλάσσει η Τεχνητή Νοημοσύνη στο μέλλον, έκανε μέσω του εβδομαδιαίου του newsletter ο πρωτοπόρος της πληροφορικής και του λογισμικού, Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού της Microsoft, αποπειράθηκε να σκιαγραφήσει το μέλλον της ανθρωπότητας, όταν τα bots, που δεν είναι τίποτα άλλο από γραμμές κώδικα που δεν έχουν μεγάλο περιθώριο εκμάθησης των συνηθειών μας και της καθημερινότητάς μας, αντικατασταθούν από τους «έξυπνότερους» και «πιο εξελιγμένους», προσωπικούς βοηθούς, και μάλιστα σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό ορίζοντα.

Αν και δεν είναι καινούρια η ιδέα του αυτή, καθώς την είχε περιγράψει στο βιβλίο του The Road Ahead το 1995, φαίνεται πως αυτή η εξέλιξη είναι πιο κοντά από ποτέ στο να γίνει πραγματικότητα, καθώς η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας λογισμικού και της τεχνητής νοημοσύνης, ανοίγει το δρόμο για να πραγματωθεί αυτή του η ιδέα.

Συνοπτικά, ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει ότι οι προσωπικοί βοηθοί, εξελιγμένα προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης, θα γνωρίζουν άριστα τις συνήθειές μας, τις προτιμήσεις μας, τους φίλους μας, και ούτω κάθ’εξής, και θα είναι σε θέση να μας βοηθούν με τις καθημερινές μας υποχρεώσεις ή θα μας βοηθούν να σχεδιάσουμε, λόγου χάρη, ένα ταξίδι, βάσει του προϋπολογισμού μας και των ενδιαφερόντων μας.

Εκεί που πραγματικά όμως αποκτούν ενδιαφέρον οι προβλέψεις του, είναι όταν προβλέπει την ύπαρξη του προσωπικού και διαρκώς διαθέσιμου, ψυχολόγου τεχνητής νοημοσύνης! Καθώς ο… ψυχολόγος αυτός θα γνωρίζει τα συμπεριφορικά μας πρότυπα μέσω της online δραστηριότητάς μας, θα μπορεί να μας παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη, αν και όποτε θελήσουμε, μόνο με μια φωνητική εντολή!

Οι δυνατότητες που θα μας παρέχει η Τεχνητή Νοημοσύνη στο μέλλον με αυτήν την εξέλιξη, κυριολεκτικά θα μας λύνουν τα χέρια, ζώντας μια ζωή πολύ πιο εύκολη. Ο Μπιλ Γκέιτς, πάντως, είναι προσεκτικός στο να τονίζει ότι οι προσωπικοί βοηθοί θα είναι ακριβώς αυτό και τίποτα παραπάνω, αφήνοντας σε εμάς, τελικά, τις τελικές αποφάσεις και όχι στους προσωπικούς βοηθούς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.