Θα είναι το τέλος του: Η «κόντρα» Τσίπρα-Κασσελάκη που μπορεί να στείλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ιστορικό χαμηλό

Κόντρα σε όλους: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Αν γίνει, τότε...

Ήρθε, είδε, νίκησε: αυτή θα μπορούσε να είναι, πάρα πολύ σύντομα, η περιγραφή της διαδρομής του Στέφανου Κασσελάκη από τις ΗΠΑ, αιφνιδίως στην Ελλάδα, κι από τη γνωστοποίηση της υποψηφιότητάς του για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον θρίαμβο της εκλογής του, καθώς επικράτησε εύκολα στον δεύτερο γύρο της Έφης Αχτσιόγλου.

Ο αρχικός ενθουσιασμός, ωστόσο, σιγά-σιγά υποχώρησε και ο διάδοχος του Αλέξη Τσίπρα έχει συναντήσει μια σειρά από προβλήματα, με τις εσωκομματικούς διαξιφισμούς να είναι αρκετοί και τις διαγραφές να πέφτουν… βροχή. Φυσικά, συζητείται εντόνως η πιθανότητα της διάσπασης, ενώ και τα νούμερα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις δεν είναι διόλου κολακευτικά για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Όμως, ακόμα κι έτσι ουδείς (για την ώρα…) φαίνεται ν’ αμφισβητεί την «κυριαρχία», τρόπον τινά, του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς είναι ένας νεοεκλεγείς πρόεδρος και, μάλιστα, με μεγάλο ποσοστό. Όμως…

Όμως υπάρχει ένας αστερίσκος που ενδέχεται ν’ αποβεί μοιραίος, σε πολιτικό επίπεδο, για τον Stefanos: ο Αλέξης Τσίπρας. Ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος μπορεί να μην στήριξε εμφανώς κανέναν από τους υποψήφιους, όμως είναι κοινό μυστικό πως έβλεπε με καλό μάτι την επιλογή Κασσελάκη.

Τα πράγματα ενδέχεται να διαφοροποιηθούν από δω και πέρα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει να ελεγχθούν τα οικονομικά του κόμματος, μιας και το ταμείο είναι… μείον. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Περικοπές εντός κι εκτός (ΜΜΕ) κόμματος.

Κι εδώ έρχεται το σημείο-κλειδί: πολλοί υποστηρικτές και παλιοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν ενοχληθεί από τις συνεχείς αναφορές (στο παρασκήνιο) του Stefanos περί άδειων ταμείων και δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κινήσεις του νέου προέδου.

Αν «ενοχληθεί» και ο πρώην πρωθυπουργός κι εκφράσει- έστω και… αφανώς- την ενόχλησή του, τότε είναι δεδομένο πως το μέλλον του Κασσελάκη δεν είναι ακριβώς λαμπρό.

Γιατί μπορεί να κέρδισε τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά το κόμμα είναι (ακόμα) του «τέως»…

έΑκολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.