Έστω και 3 χρόνια μετά: Η επιστήμη δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην πανδημία του κορωνοϊού

Κορωνοϊός: Το πολύ κακό σενάριο για την Ελλάδα που τρομάζει

Οι επιστήμονες βρήκαν τη λύση

Τρία χρόνια πέρασαν από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού και την πανδημία που μας «χτύπησε την πόρτα». Πλέον, τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς έχουν καταργηθεί και ήρθαν τα νέα επικαιροποιημένα εμβόλια.

Ωστόσο, οι επιστήμονες σχεδιάζουν να δώσουν οριστικό τέλος στην COVID-19 που προκαλεί ο κορωνοϊός με νέο εμβόλιο το οποίο θα χορηγείται από τη μύτη, στο οποίο θα υπάρχει εξασθενημένος ο ιός.

Οι επιστημονικές δοκιμές είναι σε εξέλιξη και μέχρι τώρα, δείχνουν ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο που χορηγείται από τη μύτη σε δύο δόσεις, έδωσε σημαντική ανοσολογική απόκριση σε πολλές παραλλαγές του κορωνοϊού.

Το εμβόλιο είχε δοκιμαστεί για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος κατά της COVID-19 σε υγιείς ενήλικες, πριν την ανάπτυξη των εμβολίων mRNA που έχουν πλέον εγκριθεί.

Το ρινικό σπρέι ωστόσο, δεν στηρίζεται στην τεχνολογία mRNA αφού παρασκευάζεται από εξασθενημένο ιό. Το γενετικό υλικό του ιού επανακωδικοποιήθηκε για να μετατραπεί από παθογόνο που προκαλεί ασθένειες, σε σταθερό και ασφαλές εμβόλιο.

Οι συμμετέχοντες στη μελέτη που έλαβαν το εμβόλιο κατά τη διάρκεια της δοκιμής είχαν ισχυρές ανοσολογικές αποκρίσεις. Καταγράφηκε επίσης, υψηλή κυτταρική ανοσία και μάλιστα όχι μόνο έναντι της πρωτεΐνης-ακίδας αλλά και πολλών ακόμα ιικών αντιγόνων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι κανένα από τα εμβόλια της COVID-19 που ήδη κυκλοφορούν δεν αποτελείται από εξασθενημένο ιό ούτε χορηγείται ρινικά.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.