Μήπως έφτασε η ώρα να πούμε τη μεγάλη αλήθεια για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία;

Μήπως έφτασε η ώρα να πούμε τη μεγάλη αλήθεια για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία;

Ρητορικό το ερώτημα...

Τραγικό.

Δεν υπάρχει άλλη λέξη για να περιγράψει αυτό που ζούμε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας, εκεί που η κακοκαιρία Daniel σε συνδυασμό με τις κυβερνητικές σοβαρότατες αστοχίες έχουν φέρει πρωτόγνωρες εικόνες στους δέκτες μας, με τις πλημμύρες να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Η κατάσταση όπως καταλαβαίνει και ο πλέον αδαής είναι εξαιρετικά δύσκολη, με τους κινδύνους να «επεκτείνονται» και σε πράγματα που ουδέποτε είχαμε σκεφτεί. 

Ο επίσημος αριθμός των συμπολιτών μας που έχασαν την ζωή τους ήταν μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (10/9) ήταν 11 και δίνεται μάχη για να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο χαμηλά.

Ωστόσο, είναι πασιφανές πως η κατάσταση είναι απείρως χειρότερη. Μπορεί για λόγους μικροπολιτικής οι κυβερνώντες να παλεύουν με νύχια και με δόντια να παρουσιάσουν πως υπό τις υπάρχουσες συνθήκες κι αυτή τη φοβερή κακοκαιρία έγινε ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει, αλλά η αλήθεια απέχει πόρρω.

Και αυτό που ουδείς τολμάει να πει αλλά δύσκολα αμφισβητείται, είναι πως ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος. Ολόκληρα χωριά βρίσκονται κάτω από το νερό, οι μαρτυρίες για αποκρουστικές εικόνες συνανθρώπων μας που επιπλέουν χωρίς τις αισθήσεις τους στα νερά, οι αναφορές για πληθώρα αγνοούμενων και ούτω καθεξής συνηγορούν στο ότι τα χειρότερα, δυστυχώς για όλους μας, είναι μπροστά και ενδέχεται να δούμε στο εγγύς μέλλον κάτι που δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους.

Μακάρι- το ευχόμαστε με όλο μας το είναι- να διαψευστούμε…

Διαβάστε ακόμα: Ώρα ανασχηματισμού: Ποιους τελειώνει ο Μητσοτάκης μετά την εικόνα διάλυσης των τελευταίων ημερών

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.