Ποιος κλείνει το μάτι στον Μπογδάνο; Νέο κόμμα στα σκαριά

Ποιος κλείνει το μάτι στον Μπογδάνο; Νέο κόμμα στα σκαριά

Πρόσωπα και σχηματισμοί έχουν ήδη ξεκινήσει δραστηριότητα, προκειμένου να καλύψουν πολιτικά το χώρο που εγκατέλειψε το κυβερνών κόμμα.

Eντονες είναι οι πολιτικές διεργασίες που καταγράφονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας το τελευταίο διάστημα. Τόσο η στροφή του κυβερνώντος κόμματος στο αποκαλούμενο Kέντρο (σε επίπεδο ρητορικής, αλλά και των προσώπων που στελεχώνουν την ηγετική του ομάδα), όσο και η διάψευση προσδοκιών που είχαν προεκλογικά καλλιεργηθεί σε πληθώρα ζητημάτων (π.χ. Συμφωνία των Πρεσπών), έχουν ως αποτέλεσμα την «απελευθέρωση» περαιτέρω πολιτικών δυνάμεων.

Το συγκεκριμένο κενό είναι πλέον ορατό διά γυμνού οφθαλμού, αναγκάζοντας ακόμη και δημοσκόπους, όπως ο Δημήτρης Μαύρος, να σημειώσουν αμέσως μετά τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, τον περασμένο Οκτώβριο, πως «υπάρχει η υποδομή για ένα κόμμα στα δεξιά της Ν.Δ., με πιο ακραίο λόγο και συμπεριφορά».

Μιλώντας σήμερα Τρίτη στο REAL FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Θάνος Τζήμερος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κωνσταντίνο Μπογδάνο.

Όπως όμως σημειώνεται, η πολυδιάσπαση των κομμάτων του πατριωτικού χώρου ίσως τελικά λειτουργήσει προς όφελος του πρώτου κόμματος. Αλλωστε, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται ότι επιζητούν ακριβώς αυτό, καθώς όσο περισσότερα κόμματα μείνουν εκτός Βουλής θα κατεβάσουν τον πήχη της ζητούμενης από τη Νέα Δημοκρατία αυτοδυναμίας.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.