Φωνάζει, αλλά ποιος τον ακούει: Μεγάλη ανησυχία από τον καθηγητή Γουργουλιάνη…

Φωνάζει, αλλά ποιος τον ακούει: Μεγάλη ανησυχία από τον καθηγητή Γουργουλιάνη...

Ο καθηγητής μιλάει μόνο όταν έχει κάτι σημαντικό να πει

Ο καθηγητής πνευμονολογίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, θέλησε να «ιεραρχήσει τους πραγματικούς κινδύνους» για τη δημόσια υγεία, μέσα από τοποθέτησή του στα social media.

Σύμφωνα με τον καθηγητή παρά το ότι η πανδημική φάση τελείωσε εξακολουθούμε να φοβόμαστε περισσότερο τον “αόρατο εχθρό”, ενώ φαίνεται να συνηθίζουμε την ρύπανση από τις πυρκαγιές, όπως εκείνη της Αλεξανδρούπολης, που ήταν ορατή σε όλη σχεδόν τη χώρα και βέβαια τις μακροχρόνιες συνέπειες τους στο περιβάλλον».

Ο κ. Γουργουλιάνης παρέθεσε στοιχεία για τα σωματίδια από τις πυρκαγιές που έχουν «πνίξει» όλη την Ελλάδα, κρούωντας καμπανάκι κινδύνου. Ο καθηγητής θεωρεί πως η ρύπανση από τα σωματίδια στην ατμόσφαιρα είναι πιο σημαντική από τον κορωνοϊό.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη: 

Ιεραρχώντας τους πραγματικούς κινδύνους για την υγεία!

Παρά το ότι η πανδημική φάση τελείωσε, εξακολουθούμε να φοβόμαστε περισσότερο τον “αόρατο εχθρό”, ενώ φαίνεται να συνηθίζουμε την ρύπανση από τις πυρκαγιές, όπως η τελευταία της Αλεξανδρούπολης, που είναι ορατή σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις βέβαια τις μακροχρόνιες συνέπειες τους στο περιβάλλον. Έτσι σήμερα το απόγευμα καταγράφηκαν σημαντικές υπερβάσεις σωματιδίων ΡΜ 2,5 στους περισσότερους σταθμούς της χώρας .

Το GreenYourAir είναι ένα δίκτυο παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της ποιότητας του αέρα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η ερευνητική ομάδα του GreenYourAir σχηματίστηκε το Σεπτέμβριο του 2017 στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιστημονικά υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή κ Γ. Σαχαρίδη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.