Πρωτόγνωρο φαινόμενο, απίστευτο νούμερο: Πόσοι από τους διασωληνωμένους στην Ελλάδα έχουν μετάλλαξη Όμικρον και πόσοι Δέλτα

Πρωτόγνωρο φαινόμενο, απίστευτο νούμερο: Πόσοι από τους διασωληνωμένους στην Ελλάδα έχουν μετάλλαξη Όμικρον και πόσοι Δέλτα

Ποια νέα πίεση στο Ε.Σ.Υ. δημιουργεί η Όμικρον.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, βρέθηκε σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και έδωσε τις πρώτες διευκρινήσεις από την πορεία της πανδημίας, ύστερα από τη δραματική αύξηση των κρουσμάτων λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στην άνοδο της Όμικρον, τα μέχρι στιγμής δεδομένα που τα έχουμε κι από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που προηγούνται από εμάς, δείχνουν ότι έχουμε μια πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, το καταλαβαίνουμε κι από τα κρούσματα.

Ευτυχώς και στη δική μας περίπτωση, όπως και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αυτό δεν έχει μεταφερθεί σε νοσηλείες, δηλαδή αναλογικά είναι πολύ λιγότερες. Στην Αθήνα βλέπουμε ότι υπάρχουν νοσηλείες, αλλά μέχρι στιγμής τα χαρακτηριστικά τους είναι πιο ήπιες νοσηλείες», δήλωσε ο κ. Πλεύρης στον Γιώργο Αυτιά.

«Θεωρούμε ότι η πίεση θα είναι μόνο στις απλές κλίνες, όχι στις ΜΕΘ. Στις ΜΕΘ έχουμε πληρότητα άνω του 90% συνολικά έχουμε 1.300 ΜΕΘ που μοιράζονται σε COVID και non COVID περιστατικά. Είναι πιεσμένο το σύστημα» πρόσθεσε ο υπουργός για το νέο είδος πίεσης του συστήματος λόγω της Όμικρον.

«Από τις νέες διασωληνώσεις που ελέγξαμε με PCR, καμία δεν είναι Όμικρον. Όλοι οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας είναι με τη μετάλλαξη Δέλτα. […] «Αυτό είναι ενθαρρυντικό μήνυμα, αλλά από την άλλη πλευρά επειδή μιλάμε για πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα δημιουργείται πίεση στα εξωτερικά επείγοντα των νοσοκομείων, και αντίστοιχα θα υπάρξει και πίεση στο ΕΣΥ, γιατί ήδη όσοι νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή ήταν με τη μετάλλαξη Δέλτα, η Όμικρον μας βρήκε σε μια φάση που το ΕΣΥ δεν είχε αποσυμφορηθεί από το τέταρτο κύμα και γι’ αυτό τον λόγο υποχρεωθήκαμε να πάρουμε μέτρα», πρόσθεσε ο Θάνος Πλεύρης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.