Χτυπάει πνεύμονες; Τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης που μπορεί να φέρει ξανά πίσω τις μάσκες

Χτυπάει πνεύμονες; Τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης που μπορεί να φέρει ξανά πίσω τις μάσκες

Η μεγάλη διαφορά με τις άλλες παραλλαγές που ανησυχεί τους επιστήμονες

Εξαπλώνεται και στην Ελλάδα η νέα υπο-παραλλαγή της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού, «Eris». Ο αριθμός των εισαγωγών έχει αυξηθεί καθώς επίσης και η θετικότητα στην επικράτεια ενώ ειδικοί μελετούν αν «χτυπάει» τους πνεύμονες αφού αρκετοί επισκέπτονται τα Επείγοντα των νοσοκομείων.

Τόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, όσο και οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές παρακολουθούν από κοντά αυτή τη νέα παραλλαγή της Όμικρον, αν και «για την ώρα ο εν δυνάμει αντίκτυπος πολυάριθμων μεταλλάξεων της BA.2.86 είναι άγνωστος».

Μέχρι στιγμής, επιβεβαιωμένα κρούσματα της Eris έχουν εντοπιστεί επίσης σε Ισραήλ, Δανία και ΗΠΑ ενώ θεωρείται βέβαιο πως βρίσκεται στη Βρετανία. Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, φαίνεται πως η εξάπλωση θα συνεχίσει…

Η μεγάλη διαφορά της Eris

Μάλιστα, η διαφορά της Eris με τις άλλες παραλλαγές είναι πως οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν δημιουργήθηκε σε κάποιο βαριά άρρωστο ή ανοσοκατασταλμένο άτομο, αλλά μόνη της.

Οι ειδικοί παραμένουν σε συναγερμό και πλέον η επαναφορά των μασκών σε χώρους με συγχρωτισμό μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.

Τα συμπτώματα

Η Eris έχει πέντε συμπτώματα στους ασθενείς ενώ κάποιοι εμφανίζουν και πυρετό. Συγκεκριμένα:

  1. Καταρροή
  2. Πονοκέφαλος
  3. Κόπωση (ήπια ή σοβαρή)
  4. Φτάρνισμα
  5. Πονόλαιμος
  6. Πυρετός (εάν εμφανιστεί), διαρκεί μία με δύο μέρες.

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.