Μην τα αγνοήσεις: Τα 5+1 συμπτώματα που αν τα έχεις «φωνάζουν» πως κόλλησες την παραλλαγή Eris

Μην τα αγνοήσεις: Τα 5+1 συμπτώματα που αν τα έχεις «φωνάζουν» πως κόλλησες την παραλλαγή Eris

Χρειάζεται προσοχή...

Παρά το γεγονός πως η πανδημία έχει, λίγο-πολύ, τελειώσει και ουδείς πλέον (δείχνει να) ασχολείται με τον κορωνοϊό, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζουν σε κάθε ευκαιρία οι επιστήμονες, ο ιός είναι ακόμα εδώ και θα βρίσκεται μαζί μας ενδεχομένως και δια παντός, κάτι που σημαίνει πως θα μάθουμε, σε βάθος χρόνου, να συμβιώνουμε με αυτόν.

Εσχάτως στη χώρα μας η υποπαραλλαγή Eris έχει κάνει «κατάληψη» στην Κρήτη και, όπως δεδομένα συμβαίνει πλέον, θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, με τους λοιμοξιωλόγους να είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για το τι θα συμβεί τον Σεπτέμβριο.

Φυσικά, για να μη δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, ο ιός δεν έχει την ίδια «ορμή» όπως στην αρχή της πανδημίας και ούτε είναι εξίσου επιθετικός και επικίνδυνος για την υγεία της ευρείας μάζας, όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον παίρνουμε αψήφιστα.

Τα σημάδια που πρέπει να προσέξει κανείς είναι πάρα πολύ ξεκάθαρα: πρόκειται για 6 βασικά συμπτώματα, τα οποία αν κάνουν την εμφάνισή τους καλό θα ήταν κάποιος να κάνει ένα τεστ και να απομονωθεί για να μην κινδυνεύσουν οι (ενδεχομένως ευπαθείς) γύρω του.

Ποια είναι αυτά; Τα ακόλουθα:

  • Καταρροή
  • Πονοκέφαλος
  • Κόπωση (ήπια ή σοβαρή)
  • Φτάρνισμα
  • Πονόλαιμος
  • Πυρετός (εάν εμφανιστεί), διαρκεί μία με δύο μέρες

Γι’ αυτό, ξαναλέμε, χρειάζεται λίγη παραπάνω προσοχή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.