Υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη: Ο «απλός» λόγος για τον οποίο δεν πρόκειται να παραιτηθεί ο Γιάννης Οικονόμου

«Ρε μπ#@$λα»: Ο Γιάννης Αϊβάζης είπε σε 3 γραμμές αυτό που όλοι σκέφτονται για τον αδικοχαμένο φίλο της ΑΕΚ (Pics)

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα...

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα η Ελλάδα θρηνεί τον αδόκητο χαμό του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, του Μιχάλη, ο οποίος έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης που δέχτηκε από Κροάτες χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της Ένωσης στην Νέα Φιλαδέλφεια. Η «μαυρίλα» επιτείνεται και από το γεγονός πως ακόμα τρία άτομα παραμένουν στο νοσοκομείο, σε σταθερή κατάσταση.

Οι ευθύνες της αστυνομίας είναι τεράστιες, καθώς είναι αποδεδειγμένο πια πως γνώριζαν το ότι θα «κατέβει» κομβόι Κροατών χουλιγκάνων με τελικό προορισμό την Αθήνα και επέλεξαν να τους «παρακολουθούν διακριτικά».

Πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν την παραίτηση του υπουργού προστασίας του πολίτη Γιάννη Οικονόμου, καθώς και η κυβέρνηση φέρει, εξυπακούεται, ευθύνη γι’ αυτό που συνέβη και η «καρατόμηση» ορισμένων… τροχονόμων προφανώς δεν αρκεί.

Ωστόσο, είναι βέβαιο πως ο κ. Οικονόμου δεν πρόκειται να παραιτηθεί- όπως, άλλωστε, το δήλωσε και ο ίδιος. Κι αυτό γιατί δε μιλάμε για ένα τραγικό, μιας και έχουμε να κάνουμε με τον θάνατο ενός παιδιού, συμβάν «εσωτερικής καύσης» (που σ’ αυτήν την περίπτωση ίσως και να είχαμε παραίτηση του υπουργού για να κατευνάσουν κάπως τις αντιδράσεις), αλλά για ένα ζήτημα διεθνών διαστάσεων.

Και πώς «μεταφράζεται» αυτό το “διεθνείς διαστάσεις”; Εξτρά προσοχή στο επικοινωνιακό κομμάτι. Επομένως πιθανή αποπομπή του αρμόδιου υπουργού θα έδινε τη δυνατότητα στους Κροάτες, και όχι μόνο, να πουν πως «αφού έδιωξαν οι Έλληνες τον Οικονόμου είναι σα να παραδέχονται πως έχουν κι αυτοί ευθύνη για τη δολοφονία»…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.