Αποχή και μεγάλο λάθος: Κάτι παραπάνω ξέρει ο Πολάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ… 

Απάντηση Πολάκη για το δάνειο των 100.000 ευρώ: «Όσο και αν σας πονάει, ναι, μόνος μου και όλοι σας...»

Το λάθος της Κουμουνδούρου...

Στον ΣΥΡΙΖΑ κατέληξαν στα πρόσωπα που θα στηρίξουν στην τοπική αυτοδιοίκηση για τις εκλογές του Οκτωβρίου και το παρασκήνιο είναι πλούσιο…

Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για τον Δήμο Αθηναίων υπήρξαν εντάσεις, διαφωνίες αλλά και «αποχή».

Αν και ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς ήταν επιλογή του Αλέξη Τσιπρα μετά τη διπλή ήττα στις εκλογές, στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να μην ασπαστούν τις αποφάσεις του πρώην του ΣΥΡΙΖΑ και επέλεξαν τον Κώστα Ζαχαριάδη.

Συγκεκριμένα, 24 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισαν να μην υποστηριχθεί ο Νίκος Παππάς και 15 να στηριχθεί ως υποψήφιος του κόμματος.

«Δαγκωτό» Παππάς από Πολάκη;

Όμως στην ψηφοφορία υπήρξαν «λευκά» και μία αποχή.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, αυτός που επέλεξε την αποχή ήταν ο Παύλος Πολάκης, καθώς θεώρησε αδιανόητο να μην επιλέξει ο ΣΥΡΙΖΑ την υποψηφιότητα του Νίκου Παππά.

Ο Παύλος Πολάκης, μάλιστα, με ανάρτησή του, επιμένει πως «απαιτείται άλλη πορεία του ΣΥΡΙΖΑ από αυτή που τον ωθούν», βάλλοντας εμμέσως κατά της Έφης Αχτσιόγλου, αλλά και του Κώστα Ζαχαριάδη.

Ίσως ο Παύλος Πολάκης να διαμαρτυρήθηκε με αποχή δικαίως, αν κρίνει κανείς και με δημοσκόπηση που είχε γίνει και έδινε τον Νίκο Παππά να προηγείται για δήμαρχος έναντι του Κώστα Μπακογιάννη.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί για τον Δήμο Αθηναίων από το aftodioikisi.gr από τοις 4 έως 8 Απριλίου σε δείγμα 1.033 ατόμων διαπιστώθηκε πως ο Νίκος Παππάς προηγείτο κατά 4% (42 έναντι 38%) έναντι του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Η εξήγηση για το προβάδισμα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού έναντι του κ. Μπακογιάννη, είναι το γεγονός ότι υπήρχε και υπάρχει μεγάλο ρεύμα από τους πολίτες της Αθήνας έναντι του νυν δημάρχου και για τις επιλογές του.

Σαν παίκτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού είχε τρομερό λαϊκό έρεισμα και παρά τον εκλογικό καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ είχε διατηρήσει το ρεύμα του. Και ακόμα και αν δεν κέρδισε τη δημαρχία της Αθήνας, θα ήταν μία «ανάσα» μακριά από τον Κώστα Μπακογιάννη με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ισχυρή εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.