Παππάς – Μπακογιάννης: Πόσοι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν τον πρώτο σύμφωνα με δημοσκόπηση

Παππάς - Μπακογιάννης: Πόσοι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν τον πρώτο σύμφωνα με δημοσκόπηση

Ο μπασκετμπολίστας έχει... ρεύμα!

Γεγονός αποτελεί η πρώτη δημοσκόπηση για τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, αυτόν τον Αθηναίων, μετά και την ανακοίνωση που έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ όπου και αποφασίστηκε η στήριξη στο πρόσωπο μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά στις ερχόμενες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο ενώ αντίπαλος του Νίκου Παππά θα είναι ο νυν δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης. Μάλιστα, στην πρώτη αυτή δημοσκόπηση ο Νίκος Παππάς διατηρεί προβάδισμα 4% έναντι του Κώστα Μπακογιάννη.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον ιστότοπο, που ασχολείται -μεταξύ άλλων- με τα ζητήματα αυτοδιοίκησης, το aftodioikisi.gr από τοις 4 έως 8 Απριλίου σε δείγμα 1.033 ατόμων και έδειξε ότι ο Νίκος Παππάς προηγείται κατά 4% (42 έναντι 38%) του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Οπως αναφέρεται, υπάρχει εξήγηση για το προβάδισμα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού έναντι του κ. Μπακογιάννη, καθώς υπάρχει μεγάλο ρεύμα από τους πολίτες της Αθήνας έναντι του νυν δημάρχου και για τις επιλογές του.

Πόσοι ψηφοφόροι της ΝΔ επιλέγουν Νίκο Παππά

  • 1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επιλέγει τον κ. Παππά που θεωρείται υπερκομματικός υποψήφιος έναντι μόλις 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που προτιμά τον κ. Μπακογιάννη, ενώ ο υποψήφιος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει του νυν δημάρχου και στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ (44 έναντι 31%).
  • Οπως καταγράφηκε και στην δημοσκόπηση του Ιανουαρίου, υπάρχει ισχυρό ρεύμα κατά Μπακογιάννη στους ψηφοφόρους του δήμου Αθηναίων (54% τον Ιανουάριο και σήμερα), που εξηγείται από την μη ικανοποίηση από το έργο του σημερινού δημάρχου, η οποία φτάνει το 67% (50% καθόλου και 17% λίγο), αλλά και από την αντιπάθεια απέναντι στο πρόσωπό του (17%).

Να σημειωθεί επίσης ότι υψηλά ποσοστά καταγράφουν ο Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ -14%) αλλά και ο καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, πρώην βουλευτής της ΧΑ, Η. Κασιδιάρης (8%).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.