Το μοιραίο 24-15: «Έγκλημα» ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά….

Το μοιραίο 24-15: «Έγκλημα» ΣΥΡΙΖΑ με τον Νίκο Παππά….

Δεν έπρεπε να γίνει...

Με εντάσεις, διαφωνίες, πλούσιο παρασκήνιο και «αποχή» κορυφαίων στελεχών στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξαν στην υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη για τον Δήμο της Αθήνας.

Αν και ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς ήταν επιλογή του Αλέξη Τσιπρα μετά τη διπλή ήττα στις εκλογές στην Κουμουνδούρου αποφάσισαν να μην ασπαστούν τις αποφάσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να μην στηρίξει τον μπασκετμπολίστα για δήμαρχο Αθηναίων, απόφαση που φαίνεται πως θα σταθεί… μοιραία για το εκλογικό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα, 24 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισαν να μην υποστηριχθεί ο Νίκος Παππάς και 15 να στηριχθεί ως υποψήφιος του κόμματος.

Το λάθος του ΣΥΡΙΖΑ

Σε δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί για τον Δήμο Αθηναίων από το aftodioikisi.gr από τοις 4 έως 8 Απριλίου σε δείγμα 1.033 ατόμων διαπιστώθηκε πως ο Νίκος Παππάς προηγείτο κατά 4% (42 έναντι 38%) έναντι του σημερινού δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη.

Οπως αναφέρεται, υπήρχε και υπάρχει εξήγηση για το προβάδισμα του μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού έναντι του κ. Μπακογιάννη, καθώς είναι μεγάλο το ρεύμα από τους πολίτες της Αθήνας έναντι του νυν δημάρχου και για τις επιλογές του.

Μάλιστα, στη δημοσκόπηση είχε διαπιστωθεί πως 1 στους 5 ψηφοφόρους (20%) της ΝΔ του 2019 επέλεξε τον Νίκο Παππά καθώς τον θεωρεί υπερκομματικό.

Ο Νίκος Παππάς είχε μεγάλο ρεύμα στην Αθήνα και ήταν προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, στη δημοσκόπηση είχε προκύψει πως ήταν ήδη μπροστά από τον Κώστα Μπακογιάννη, χωρίς καν να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.

Σαν παίκτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού είχε τρομερό λαϊκό έρεισμα και παρά τον εκλογικό καταποντισμό του ΣΥΡΙΖΑ είχε διατηρήσει το ρεύμα του. Και ακόμα και αν δεν κέρδισε τη δημαρχία της Αθήνας, θα ήταν μία «ανάσα» μακριά από τον Κώστα Μπακογιάννη με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ισχυρή εμφάνιση στο δημοτικό συμβούλιο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.