To 14,6% που προβληματίζει: Ιστορικό πισωγύρισμα με τον κορωνοϊό…

«Δείτε το πραγματικό νούμερο»: Η άποψη-τομή του καθηγητή Γουργουλιάνη για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

Άλλαξαν τα δεδομένα

Ο κορωνοϊός μπορεί να μην απασχολεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού αλλά φαίνεται πως συνεχίζει να εξαπλώνεται στην κοινότητα.

Πλέον, μία νέα παραλλαγή εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πρόκειται για την EG.5.1 που προέρχεται από τη μετάλλαξη Όμικρον της COVID-19.

Η «Eris», εξαπλώνεται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας της χώρας (UKHSA). Μάλιστα, αποτελεί ήδη ένα στα επτά νέα κρούσματα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι αντιπροσωπεύει το 14,6% των περιπτώσεων και είναι το δεύτερο πιο διαδεδομένο στέλεχος του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιστήμονες παρακολουθούν την εξέλιξη που έχει προκαλέσει προβληματισμό εξαιτίας της μεγάλης μετάδοσης της συγκεκριμένης μετάλλαξης.

Φαίνεται να εξαπλώνεται γρήγορα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο σημειώθηκε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Τα στοιχεία για τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξάνονται διαρκώς: Από 3,7% σε 4.403 περιπτώσεις την περασμένη εβδομάδα, σε 5,4% από 4.396 αυτήν την εβδομάδα. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν επίσης ότι αυξήθηκε το ποσοστό εισαγωγής στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι παρακολουθούν «στενά» την κατάσταση καθώς τα ποσοστά κρουσμάτων COVID συνεχίζουν να αυξάνονται. Πάντως, ο «Αρκτούρος» είναι η κυρίαρχη παραλλαγή.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.