Ελλάδα 2023: Γιατί κανείς δε μιλάει γι’ αυτήν την ηρωίδα;

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: «Καμπανάκι» με την ηλικία των διασωληνωμένων

Έσωσε ανθρώπινες ζωές

Η κατάσταση στα ελληνικά νοσοκομεία γίνεται ολοένα και χειρότερη με την υποστελέχωση να δοκιμάζει τα όρια αντοχής όσων εργάζονται και κινδυνεύουν με burn out.

Τελευταίο περιστατικό που καταδεικνύει την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ είναι η απόφαση της διευθύντριας της ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου να παραιτηθεί.

«Παραιτήθηκα στις 24 Ιουλίου και θα εργάζομαι κανονικά μέχρι να βρεθεί λύση. Αν δεν υπάρξει αντικατάσταση στις αρχές Σεπτέμβρη που θα κλείσει η μονάδα για τη γενική απολύμανση, θα σταματήσω ούτως ή άλλως τότε. Μένω με δική μου πρωτοβουλία για τους ασθενείς», εξηγεί η Εύα Μιχαηλίδου στο NEWS 24/7.

Σύμφωνα με την ίδια, το μόνιμο ιατρικό προσωπικό της μονάδας είναι 3 άτομα και μάλιστα ο ένας έχει φύγει με 9μηνη γονική άδεια και έχει αντικατασταθεί από συνάδελφό του που εργάζεται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ). Με την αποχώρηση της κ. Μιχαηλίδου θα μείνουν μόνο 2 γιατροί…

Γιατί παραιτήθηκε η ηρωίδα;

Η κ. Μιχαηλίδου υπέβαλε την παραίτησή της έπειτα από επτά μήνες και τόσο οι γιατροί και το προσωπικό του νοσοκομείου, όσο και οι πολίτες της περιοχής ανησυχούν για το ενδεχόμενο να ανασταλεί ξανά η λειτουργία της ΜΕΘ Αγρινίου, γεγονός που θα φέρει επιπρόσθετα προβλήματα στην γενικότερη λειτουργία του νοσοκομείου.

Η ΜΕΘ Αγρινίου έγινε διάσημη για τους λάθος λόγους, καθώς εν μέσω πανδημίας, η θνησιμότητα έφτασε σχεδόν στο 100%. Δηλαδή όσοι ασθενείς έμπαιναν, έχαναν τη ζωή τους.

Για την ακρίβεια, η θνησιμότητα αποδείχθηκε αργότερα ότι ήταν λίγο μικρότερη, αλλά όχι τόσο όσο για να είναι αιτιολογημένοι οι θάνατοι στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αγρινίου.

Ωστόσο, η κ. Μιχαηλίδου είχε καταφέρει μέσα σε 2,5 μήνες, να μειώσει τη θνησιμότητα από το 100%, στο 18%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.