Επέλαση Όμικρον: Η κατάσταση στο πλήρως εμβολιασμένο Ισραήλ δείχνει τι έρχεται και στην Ελλάδα

Επέλαση Όμικρον: Η κατάσταση στο πλήρως εμβολιασμένο Ισραήλ δείχνει τι έρχεται και στην Ελλάδα

Η μετάλλαξη Ομικρον έχει τρομάξει επιστήμονες και κυβερνήσεις αφού έχει διαπιστωθεί πως είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού.

Η μετάλλαξη Ομικρον έχει τρομάξει επιστήμονες και κυβερνήσεις αφού έχει διαπιστωθεί πως είναι πιο μεταδοτική από την παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού.

Στην Ελλάδα εξετάζονται μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της τα οποία αφορούν σε πρώτη φάση το αυξημένο testing ενόψει και τον εορτών. Στο Ισραήλ, μία από τις πρώτες χώρες στα ποσοστά εμβολιασμού αλλά και στους εμβολιασμούς 3ης δόσης, που βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην πανδημία, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η μετάλλαξη Ομικρον έχει ξεκινήσει το πέμπτο κύμα του κορωνοϊού.

Νωρίτερα η ισραηλινή κυβέρνηση απαγόρευσε στους πολίτες της να μεταβαίνουν σε ευρωπαϊκές χώρες που έχουν καταχωρηθεί στην κόκκινη λίστα, και οι ΗΠΑ μπορεί να προστεθούν σε αυτήν, ώστε να εμποδίσει τη διασπορά της παραλλαγής Όμικρον της COVID-19.

Οι περιορισμοί αυτοί στα ταξίδια στο εξωτερικό, που ήδη αφορούσαν τις περισσότερες αφρικανικές χώρες, καθώς και τη Βρετανία και τη Δανία, ισχύουν στο εξής και για την Ισπανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ συνέστησε επίσης να προστεθούν σε αυτήν την κόκκινη λίστα οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες με διπλή υπηκοότητα, καθώς και η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ουγγαρία, η Ιταλία, το Μαρόκο, η Πορτογαλία, η Ελβετία και η Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός Μπένετ υπεραμύνθηκε των ταξιδιωτικών περιορισμών, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητοι για να αποφευχθεί η προσφυγή σε νέα lockdown. «Ο χρόνος πιέζει. Οι ευρωπαϊκές χώρες είτε έχουν επιβάλει καραντίνα είτε ετοιμάζονται να το κάνουν», δήλωσε πριν από μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι ταξιδιώτες από χώρες που περιλαμβάνονται στην κόκκινη λίστα απαγορεύεται να εισέλθουν στο Ισραήλ, με ορισμένες εξαιρέσεις. Οι πολίτες και οι κάτοικοι του Ισραήλ που βρίσκονταν σε μια χώρα που πρόσφατα συμπεριελήφθη στην κόκκινη λίστα θα πρέπει να τηρούν καραντίνα μίας εβδομάδας μόλις επιστρέφουν. Περισσότερα από 440 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον έχουν ήδη εντοπιστεί στο Ισραήλ, ένα μήνα μετά την ταυτοποίησή της στη Νότια Αφρική.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.