Εν μέσω καύσωνα: Έχετε αντιληφθεί γιατί τα φαρμακεία άδειασαν από βασικά φάρμακα;

Iατρικές συνταγές μέσω κινητού

Τι συμβαίνει;

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν αρκετά φαρμακεία της χώρας αναφορικά με τα αποθέματά τους αφού εν μέσω θέρους οι πολίτες διαπιστώνουν πως τα ράφια τους είναι άδεια.

Παρότι οι ανάγκες των πολιτών είναι περιορισμένες συνήθως το καλοκαίρι, επειδή ακριβώς πολλοί μεταχρονολογούν τις ιατρικές τους ανάγκες αλλά και επειδή δεν υπάρχουν κρυολογήματα, γρίπη και άλλα εποχικά νοσήματα, οι ελλείψεις φαρμάκων συνεχίζουν να υπάρχουν.

Μάλιστα, κατά τους φαρμακοποιούς, το φαινόμενο εντείνεται και αναμένεται να κορυφωθεί το Φθινόπωρο οπότε και θα επαναληφθεί η μεγάλη ταλαιπωρία για τους ασθενείς και τους γονείς.

Στο φαινόμενο των παράλληλων εξαγωγών οφείλεται και ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων. Γι’ αυτό και ο υπουργός Υγείας είναι διατεθειμένος να συνεχίσει τις απαγορεύσεις όπως λένε πηγές του ethnos.gr.

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο από τα ράφια των φαρμακείων λείπουν γνωστά φάρμακα για το αναπνευστικό σύστημα, για το καρδιαγγειακό σύστημα, για τον διαβήτη και για πολλά άλλα χρόνια νοσήματα.

Τα αποθέματα

Την ίδια στιγμή, χώρες της Ευρώπης δημιουργούν αποθέματα φαρμάκων προκειμένου να μην έχουν προβλήματα το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

Εξάλλου οι ελλείψεις φαρμάκων είναι πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο που αποδίδεται και στην έλλειψη παραγωγής πρώτης υλών που προέρχονται από τρίτες χώρες.

«Δημιουργούν αποθέματα τα μεγάλα κράτη της Ευρώπης με φάρμακα μάλιστα που προέρχονται από την Ελλάδα, τη Ρουμανία και άλλες περιοχές με χαμηλές τιμές» λέει στο ethnos.gr ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Απόστολος Βαλτάς.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.