Οι κάτοικοι του χωριού που έσωσαν οι ήρωες πιλότοι του Canadair είπαν αυτό που σκέφτηκε όλη η Ελλάδα (vid)

Οι κάτοικοι του χωριού που έσωσαν οι ήρωες πιλότοι του Canadair είπαν αυτό που σκέφτηκε όλη η Ελλάδα (vid)

Οι φλόγες πλησίαζαν στο χωριό Πλατανιστός όταν ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης επέβαιναν στο Canadair που έκανε «βουτιές» στη χαράδρα.

Η συντριβή του Canadair στην Κάρυστο βύθισε στο πένθος τη χώρα αφού δύο νέοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να σβήσουν τη φωτιά.

Οι φλόγες πλησίαζαν στο χωριό Πλατανιστός όταν ο σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης επέβαιναν στο Canadair που έκανε «βουτιές» στη χαράδρα για να ρίξει με χειρουργικές κινήσεις το νερό στο μέτωπο.

Συντετριμμένοι για την απώλεια των πιλότων είναι οι κάτοικοι του χωριού της Εύβοιας και σύμφωνα με την ΕΡΤ έλεγαν «μακάρι να καιγόταν» όλος ο Πλατανιστός «παρά να πέθαιναν αυτά τα δύο παιδιά». Μία σκέψη που έκαναν όλοι στο άκουσα της θλιβερής είδησης.

«Εμείς ήρθαμε για άλλη μία ημέρα να παρακολουθήσουμε τις έρευνες των εμπειρογνωμόνων στο χωριό Πλατανιστός. Να μεταφέρουμε το κλίμα που επικρατεί… Μιλήσαμε με κατοίκους και η πρώτη φράση που είπαν και κρατάω ήταν “μακάρι να καιγόταν όλο το χωριό παρά να πέθαιναν αυτά τα δύο παιδιά”» είπε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ.

«Οι κάτοικοι έβλεπαν καθημερινά τους πιλότους από κοντά και λένε “μπορεί να μην τους γνωρίζαμε προσωπικά αλλά ήταν αυτοί που μας έσωσαν και τους βλέπαμε, τους θαυμάζαμε από ψηλά”», σύμφωνα με την ρεπόρτερ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.