Ώρα μέτρων: Ποιες ώρες θα απαγορευτεί η κυκλοφορία λόγω καύσωνα

Ώρα μέτρων: Ποιες ώρες θα απαγορευτεί η κυκλοφορία λόγω καύσωνα

Θα... βράσουμε

Ξεκινά η δεύτερη φάση του καύσωνα, με τις θερμοκρασίες στην πλειοψηφία της χώρας να σημειώνουν άνοδο, που θα αγγίζουν τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημείωσε πως η ημέρα της κορύφωσης του καύσωνα αναμένεται να είναι η Κυριακή (23/07), την οποία χαρακτήρισε, μάλιστα, ως την «πιο ζεστή ημέρα όχι μόνο του καλοκαιριού, αλλά των τελευταίων πέντε χρόνων».

Σημείωσε, παράλληλα, πως σε περιοχές της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου θα ξεπεράσει και τους 44 βαθμούς, όπως αντίστοιχα και στην Αττική όπου θα καταγραφούν 44άρια.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Λόγω του φόβου να προκληθούν νέες φωτιές εν μέσω των ακραίων θερμοκρασιών, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία σε δάση και πάρκα.

Κλειστά είναι τα εξής πάρκα:

  • Πάρκο Τρίτση
  • Πεδίον του Άρεως
  • Λόφος Φινοπούλου
  • Αττικό Άλσος

Επίσης υπάρχουν αλλαγές στο πρόγραμμα αποκομιδής των απορριμμάτων στην Αθήνα και γίνεται  έκκληση στους πολίτες να μην βγάζουν τα σκουπίδια μεταξύ 11:00 – 17:00.

Η ανάγκη προστασίας του προσωπικού της καθαριότητας από τη θερμική καταπόνηση και η τήρηση των σχετικών εγκυκλίων, οδηγεί στην τροποποίηση του προγράμματος αποκομιδής των απορριμμάτων.

Από την Πέμπτη 20/07/2023 η αποκομιδή θα πραγματοποιείται τις πρωινές και νυχτερινές ώρες με παύση μεταξύ 11:00 – 17:00.

Με δεδομένες τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες και για λόγους δημόσιας υγείας, παρακαλούνται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να μη βγάζουν τα απορρίμματα στους κάδους ιδιαίτερα εάν αυτοί είναι πλήρεις.

Ο Δήμος Αθηναίων προσβλέπει στη συνεργασία όλων, ώστε να μετριαστούν οι συνέπειες που προκαλούνται στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης εξαιτίας του καύσωνα.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.